• Küçükçekmece Kuşların Evi kitabının lansmanı yapıldı

    Küçükçekmece Belediyesi’nin ilçenin doğal zenginliklerini korumak ve ortaya çıkarmak amacıyla yayın hayatına kazandırdığı ‘Küçükçekmece –Kuşların Evi’ kitabının tanıtım toplantısı Soğuksu Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

  • Kitap ile ilgili bilgiler veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ilçenin eşsiz bir tarihe ve tabiat zenginliklerine sahip olduğunu ifade ederek, “Küçükçekmece Gölü benim hatıralarımda en güzel yere sahip. Çocukluğum burada geçti, yüzmeyi bu gölde öğrendim. Bu kitabın, nesli tükenmekte olan kuşlarımızı yaşatabilmek açısından bir farkındalık oluşturacağını düşünüyorum. Küçükçekmece denildiği zaman akla kültür ve sanatın gelmesi görev sürem boyunca en büyük hedef ve vazifelerimdendir” diye konuştu.

    Tanıtım toplantısına Kemal Başkan’ın yanı sıra Küçükçekmece Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve kitabın editörü Oktay Uludağ’da katıldı.

    Kitabın yayın koordinatörü Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşler Müdürü Güney Özkılınç, “ Küçükçekmece- Kuşların Evi yaklaşık olarak 6 aydır yürütülen bir çalışma. İlçemizin doğal yaşamını envanter altına alma çalışması. Bugün meyvesini verdi. İlçenin kültürel zenginliklerinin tanıtımına dair çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. Editör Oktay Uludağ ise katılımcılara kitabın içeriği ile ilgili bilgiler verdi.

    Prestij kitap olarak yayımlandı

    304 sayfalık bir prestij kitap olarak raflarda yerini alan Küçükçekmece- Kuşların Evi, ilçenin en büyük zenginliklerinden olan Küçükçekmece Gölü’nde yaşayan 166 kuş türünü kelimelerin yanında fotoğraflarla da tanıtıyor. Araştırmacılar, gezginler ve doğa kâşifleri için bir rehber özelliği taşıyan kitapta, farklı mevsimlerde ilçede görülen kuşlara dair ayırt edici özellikler yer alıyor.

    Göl kenarında kuş gözlem evi kurulacak

    Magma Dergisi işbirliğiyle oluşturulan ve ilçe adına doğal mirası korumak için derli toplu ilk çalışma özelliği taşıyan kitabın yazarlığını Süreyya İsfendiyaroğlu yaptı, fotoğraflarını ise Prof. Dr. Ahmet Karataş derledi.

    Küçükçekmece Belediyesi, bu özel çalışmanın ardından göl çevresinde Kuş Gözlem Evi kurarak, nesli tükenmekte olan canlıların yaşatılmasına ve kuş turizmine katkı sağlamayı hedefliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir