• Liseliler kitap okuyor

    Bahçelievler Müftülüğü tarafından ilçedeki tüm lise öğrencilerine yönelik bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek kitap okuma ve bilgi yarışması başlıyor.

  • Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kelime dağarcıklarını zenginleştirmek amacıyla düzenlenen yarışma, Türkçeyi güzel kullanmanın yanında milli, manevi ve evrensel değerlere olan duyarlılığı da arttırmayı hedefliyor.

    Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müftülüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek yarışma kapsamında öğrenciler, kendilerine hediye edilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yayımlanan ‘Kur’an-ı Kerim’i’ kitabını okuyarak diledikleri takdirde Mart ayında yapılacak sınava katılabilecekler. Sınavda kitap içerisinden kendilerine sorulacak 100 sorudan 70 ve daha fazlasını doğru yanıtlayanlar dereceye girecek.

    Kitap okuma ve bilgi yarışmasında okunacak kitapların bir bölümü, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Müftüsü Yunus Acar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı tarafından Soğanlı Şehit Osman Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Cengiz Sarıbaş Anadolu Lisesi ve Mimar Sinan Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilere dağıtıldı.

    İlçedeki tüm resmi ortaöğretim kurumlarının Hazırlık, 9.10,11 ve 12. sınıflarını kapsayan yarışmada, kendilerine dağıtılan kitabı okuyan öğrencilerin diledikleri takdirde 4-14 Mart tarihleri arasında yarışmaya müracaat edebilecek. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, okudukları okullara göre, sosyal bilimler, imam hatip, kız meslek, endüstri meslek ve ticaret meslek liseleri olarak kategorilere ayrılacak ve her kategoride dereceye giren ilk on öğrenciye ödül verilecek. Ödüller: her grubun ilk 3 derecesine girenlere Umre ziyareti, dördüncülere yarım altın, beşincilere çeyrek altın ve diğer beş kişiye de çeşitli mansiyon ödülleri şeklinde sıralanacak. 20 Mart tarihinde yapılacak sınavın sonuçları 29 Mart tarihinde açıklanacak ve kazananların ödülleri ise 4 Nisan’da gerçekleştirilecek törende kendilerine verilecek. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir