• ‘MAHARETLİ ELLER’ HAYIR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

    Başakşehir Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hayata geçirilen kampanya ile Başakşehirli bir grup gönüllü kadın, atık kumaşları ekonomik değere dönüştürüyor. 

  • Maharetli eller, atık kumaşlardan bez çanta, masa örtüsü, banyo paspas takımı, mutfak önlüğü ve diz battaniyesi üretiyor.

    Başakşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veriyor. Hem çevreye hem de ekonomiye katkı sunan geri dönüşüm çalışmaları ile dikkatleri çeken Başakşehir Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı ile yeni bir işbirliğine gitti.

    Maharetli ellerden geri dönüşüme destek  

    Bir tekstil firması tarafından değerlendirilmek üzere Başakşehir Belediyesi’ne hibe edilen atık kumaşlar, İHH Başakşehir Temsilciliği Kadın Kolları’nda gönüllü olarak çalışan kadınların ellerinde ekonomik değere dönüşüyor. Maharetli eller, atık kumaşlardan bez çanta, masa örtüsü, banyo paspas takımı, mutfak önlüğü ve diz battaniyesi üretiyor.

    Hayır işlerinde kullanılacak 

    Üretilen tekstil ürünlerinin satılarak elde edilecek gelirin hayır işlerinde kullanılması planlanıyor. İHH Başakşehir Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Gülcan Şimşekçakan, Nisan ayında büyük bir kermes düzenleyeceklerini ve oradan elde edilecek geliri İHH’nın Nepal’de inşa ettiği İslam Kültür Merkezi için kullanılacağını dile getirdi.

    İşlenebilecek her türlü ürün değerlendiriliyor 

    Atölye Sorumlusu Şüheda Çelik de, on kişilik gönüllü kadın gruplarıyla atölyelerinde sürekli üretim halinde olduklarını belirterek, “Tekstil firmaları ve vatandaşlar, kullanmadıkları malzemeleri bize bağışlayabilirler. Çok eski olmamak şartıyla kumaş, dantel, makara ve iplik gibi işlenebilecek her türlü ürüne ihtiyacımız oluyor” dedi.

    Atölye Sorumlusu Şüheda Çelik, el emeği göz nuru ürünlerin İHH Başakşehir Temsilciliği’nden satın alınabileceğini belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir