• MANSUR YAVAŞ PROJELERİNİ AÇIKLADI

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş için düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş da açıklama yaptı

  • Mansur Yavaş’ın konuşmasından satır başları:

    Allah başımızı önümüze eğdirmesin, yüz akı ile çıktığımız bu yolculuğu yine yüz akı ile bitirmeyi nasip eylesin. Gerginlikten, çekişmeden yorulmuş olduğuna inanmış olduğumuz Ankara’ya söz veriyoruz bizler kavgaya değil tam tersine kardeşliğimizi pekiştirmeye geliyoruz. 5.5 milyon Ankaralı ile birlikte bu şehri ileriye taşıyacağız.

    “BU SAVAŞ DEĞİL Kİ NEYİN ZAFERİ?”

    Bizler 31 Mart akşamı seçimi kazandığımızda kendimizi asla zafer kazanmış olarak saymayacağız. Bu savaş değil ki neyin zaferi?. Biz bu seçimi Ankara halkının bize 5 yıl için verdiği hizmet yetkisi olarak göreceğiz. Bütün Ankaralılara adil hizmet vermeyi izzet, şeref ve kul hakkının gereği sayacağız. Kim olursa olsun karşımızdakini herhangi bir partinin taraftarı olarak değil bütün kimliklerden bağımsız sadece insan olarak göreceğiz. Seçildikten sonra kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Ekmekle oynamak bize yakışmaz. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım bu Mansur Yavaş’ın sözü.

    “SOSYAL YARDIMLARA DEVAM EDECEĞİZ”

    Sosyal yardımlara elbette devam edeceğiz. Yardım yaparken asla kameralarla gitmeyeceğiz. Hiçbir ihtiyaç sahibini rencide etmeyeceğiz. Ayrıca bu yardımlara devam ederken daha önce belediye başkanlığı yaptığımız dönemde insanların bir çoğunu meslek sahibi yapmıştık, tarlada çalışan kadınları birer patron yapmıştık. Biz yardım yaptığımız ailelerin hem sağlığı, hem de eğitimiyle ilgileneceğiz. Bizim yöneteceğimiz Ankara’da trafik ışıklarında bekleyen yardım isteyen kimseyi görmeyeceksiniz. Bileceksiniz ki Ankara Büyükşehir Belediyesi bir insanın insani tüm ihtiyaçlarını karşılıyordur.

    “İLK İŞ OLARAK DERHAL SON VERECEĞİZ”

    Emeklilere, EYT’lere, engellilere, yaşlılara, esnaf ve işsiz, yetimlerimize huzurla yaşayacakları bir Ankara vadediyoruz. Sokak hayvanlarının özgürce dolaşacağı ve hayvan severlerle buluşacağı barınaklar kuracağız. Tarım’ı destekleyeceğiz. Ankara Belediyesi’nin uzun yıllardır süren yurt dışından fidan ve ağaç getirme uygulamasına derhal son vereceğiz. Ankara dışından bitki getirme uygulamasına da son verip belediyenin kullanacağı tüm ürünleri Ankara’nın çevresindeki köylerden temin edeceğiz. Bizler Avrupalı köylüleri değil Ankaralı köylüleri zengin etmeye çalışacağız.

    “BÖYLE MARKA KENT Mİ OLUR?”

    Ankara’da 25 yıldır milli maç yok. Ben marka kent yapacağım dediğimde zaten marka diyorlar. Böyle marka mı olur stat yok. Ankara’nın içini boşalttılar, kararttılar. Atatürk’ün bize emanet ettiği bu Başkent’i yeniden inşa edeceğiz. Buradan söz veriyoruz belediyedeki göreve başladığımızda makam araçlarının sayısını azaltmak. İlk işlerimizden biri benim aracım dahil tüm araçlardaki çakarları sökmek olacaktır.

    “EN BÜYÜK KUTUPLAŞMA ANKARA’DA”

    En büyük kutuplaşma Ankara’mızda. En zenginler ve en fakirler bu şehirde yaşıyor. Türkiye’nin kalbi burası. Atatürk’ün mirası. Biz proje yarıştırmayacağız. Gerçek proje halkın önceliği olan projelerdir, uçuk projeler değil. Tüyü bitmemiş yetime karşı onun hakkını çarçur eden projeleri ben yaptım oldu diyerek namuslu vatandaşın sırtını zorla sarma dönemi bitmiştir. Rakiplerin akılcı projeleri varsa kendi projelerimiz kadar hayata geçirmeye çalışacağız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir