• Marmara Belediyeler Birliği başkanını seçiyor

    2019 Yerel Seçimleri akabinde Marmara Belediyeler Birliği (MBB), 25 Nisan 2019 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği MBB I. Olağan Meclis Toplantısı’nda yeni başkanını ve yönetim organı olan encümen üyelerini seçecektir.

  • Aynı zamanda MBB’nin 44. Kuruluş Yıldönümü olan 25 Nisan 2019, Perşembe günü saat 12.00’de gerçekleştirecek olan toplantıya Marmara Bölgesinden belediye başkanları ve meclis üyeleri katılım sağlayacaktır. Kuruluşundan bugüne Ahmet Enön’den Hasan Akgün’e, Kadir Topbaş’tan Recep Altepe ve Mevlüt Uysal’a gibi isimlerin başkanlığını yürüttüğü MBB, bölgesel ölçekte Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı belediyeler birliğidir.

    MBB, 191 üyesiyle 6’sı büyükşehir olmak üzere 13 ilde (Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova) faaliyet göstermektedir.

    25 Nisan 1975’te yola çıktığı ilk günden beri Türkiye’de demokratik yerel yönetim hareketinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının artırılması, çevre bilincinin geliştirilmesi gibi konularda öncülük yapmıştır. Belediyeler arasında koordinasyon ve işbirliğinin gelişmesi, ortak sorunlara işbirliği içinde çözüm bulunması ve belediyelerin uluslararası arenada temsili konusunda da fark yaratan çalışmalara imza atmıştır. MBB, çalışmalarını Marmara Denizi, çevre yönetimi, kentleşme, kent kültürü, göç ve sosyal uyum, yerel diplomasi, yerel kalkınma, şehir teknolojileri ve inovasyon, afet yönetimi alanlarında sürdürmektedir.

    Marmara Belediyeler Birliği 1. Olağan Meclis Toplantısı
    Tarih:
    25 Nisan 2019, Perşembe
    Saat:
    11:30-12:00 Kayıt ve İkram
    12:00-14:00 Meclis Toplantısı
    Yer: Grand Hyatt İstanbul Otel
    Harbiye Mahallesi, Taşkışla Cd. No. 1, 34367 Şişli/İstanbul

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir