• MAZOT FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİNİ HATIRLATTI

    TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN döviz kurlarındaki artış gerekçe gösterilerek fiyatı artırılan mazotun, döviz kurlarındaki düşüşten aynı oranda etkilenmediğini söyledi.

  • 2016 yılının sonlarından itibaren dövizde yukarı doğru yaşanan hızlı artışın mazot fiyatlarını da önemli ölçüde etkilediğini söyleyen Didem ENGİN, “Aralık ayının başında ortalama 4 lira 30 kuruş olan motorin, şubat ayı sonunda 4 lira 70 kuruşa kadar yükseldi. Ancak aradan geçen sürede dolar kuru 3,90 seviyelerinden 3,60 seviyelerine gerilediği hâlde bu gerileme mazot fiyatlarına aynı ölçüde yansıtılmadı. Mazot fiyatında sadece 7 kuruşluk bir indirime gidildi” dedi.

    Mazot fiyatlarının çiftçilerimizden esnaflarımıza, memurlarımızdan dar gelirli vatandaşlarımıza, toplumumuzun tüm kesimleri için önemli bir gider kalemi olduğunu belirten Didem ENGİN, “Mazot fiyatlarına dolarda yaşanan artış anında yansıtılırken kurlardaki düşüşün aynı oranda yansıtılmıyor olmasının vatandaşlarımızın sırtına yüklediği yükü Hükûmete hatırlatmak istiyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir