• MEDENİYETLER İTTİFAKI

    Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MED-AR) işbirliğiyle hazırlanan Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları'nın beşincisi Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

  • Saygı duruşu ve ‘Batıya Doğru Akan Nehir’ belgeseliyle başlayan programda, Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu Başkanı ve Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan konuşmacı olarak yer alırken, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu ile birlikte çok sayıda akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

    ”40’A YAKIN MEDENİYETİN 20’SİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”

    Organizasyonun insanlar için önemli ve bilgilendirici bir çalışma olduğunu ifade eden  Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu Başkanı ve Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, “İnsanın söz konusu olmadığı bir medeniyet ancak barbarlık ve vahşet olarak nitelenebilir. Refah, teknoloji, bilim huzur getirmedi aksine bizi sıkıntılarla karşı karşıya koydu. Türkiye dünyada var olan şimdiye kadar gelmiş geçmiş 40’a yakın medeniyetin 20’sine ev sahipliği yapmaktadır. Zamanla biz özellikle Batı’dan gelen dalgalardan dolayı kendi medeniyetimize olan güvenimizi yitirerek Batılı olma diye bir hevese kapıldık. Özellikle 18 ve 19’uncu yüzyıl sömürgeci, emperyalist Avrupa ve Batı ne yazık ki medeniyeti kendine ait bir olguymuş gibi kabul etti ve medeniyet deyince Avrupalı olmak akla geldi. Bunu bütün dünyanın medeniyeti olarak sunmak yanlıştır” dedi. Ayrıca ev sahipliğinden dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti.

    ‘KONFERANSIN ÜLKEMİZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM’

    Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu;” İsmi küçük ama İstanbul’un en kalabalık 2. büyük ilçesi, 4 üniversitesi ve çok genç nüfusa sahip olan ilçemize hoşgeldiniz. Hem Bizans hem Osmanlı hemde Cumhuriyet’e ev sahipliği yapan ülkemiz gerçekten kalabalık ve güçlü bir sanayiye sahiptir. Konferansın hem ilçemize hem ülkemize hemde medeniyet coğrafyamıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

    İnsan, Şehir ve Medeniyet temalı konferansta şehirlerdeki mimari yapı ve medeniyetler üzerinden konular konuşuldu.Toplantıda ayrıca toplumlar ve Türkiye çerçevesinde şehir kültürü ve medeniyet yapıları da ele alındı. Ayrıca Türkiye’den ve Dünya’dan görseller sergilendi.

    Konferans sonunda ise konuşmacılara çiçek takdim edildi. Ayrıca protokol üyeleri ‘İlmekten Motife’ sergisini gezdi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir