• MEVLÜT UYSAL AŞURE DAĞITTI

    Mimar Sinan'ın her yıl Muharrem ayının onuncu gününde Süleymaniye Camii yanındaki evinde aşure pişirilerek fakir fukaraya dağıtılması vasiyeti bu yıl da yerine getirildi.

  • Mimar Sinan Vakfiyesi tarafından organize edilen ve 5 bin kişi için hazırlanan aşure dağıtımı öncesinde İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal birlikte Süleymaniye Camii’nde öğlen namazını kıldı.

    Öğlen namazının ardından yürüyerek Mimar Sinan Türbesi’ne gelen Vali Şahin ve Başkan Uysal burada Mimar Sinan Vakfiyesi hocalarının okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından da İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da dua etti.

    Ak Parti Milletvekili İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın da katıldığı Mimar Sinan Türbesi’ndeki anma programının ardından türbe önünde hazırlanan çadırlarda 5 bin kişilik aşure dağıtıldı. Mimar Sinan’ın vasiyeti üzerine hazırlanan aşure her Muharrem aynın onuncu gününde dağıtılıyor.

    Koca Sinan’ın vakıf senedinde, kıyamete kadar sürdürülmesini istediği aşure vasiyeti:
    “Her sene vakfın gelirinden 300 akçe ayrılarak Muharrem ayının onuncu gününde vakfın Süleymaniye imareti yakınındaki büyük evinde çeşitli yemekler hazırlanarak fukaraya dağıtılması. Yemekten sonra Kur’an-ı Kerim’den cüzler okuyan üç kişi toplanarak hatmi şerif duası okunarak sevabının vakfa bağışlanması. 60 akçenin de dua edenlerle mecliste bulunan fakirlere sadaka olarak dağıtılması.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir