• MEVLÜT UYSAL: KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYA GELMİYORUZ

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkan Uysal dün de üç seçim bürosunu daha açarak, “Hiç kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmiyoruz. Biz hizmet etmeye geliyoruz” dedi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Büyükçekmece halkının dertlerini, sıkıntılarını rahatlıkla ifade etmeleri için 24 mahalleye 36 seçim bürosu kurduran Uysal, dün de Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz Mahallelerindeki seçim irtibat bürolarının açılışını yaptı. Vatandaşlar tarafından Türk Bayrakları, havai fişekleri ve meşalelerle karşılanan Başkan Uysal, “Hiç kimsenin yerini yıkmaya gelmiyoruz. Hiç kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmiyoruz. Hiç kimsenin günahını sevabını yazmaya gelmiyoruz. Biz hizmet etmeye geliyoruz” diye konuştu.

    BÜYÜKÇEKMECE’NİN TALEBİNİ GENEL BAŞKANIMIZ GÖRDÜ
    31 Mart’a kadar hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini hem de AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adaylığı görevini yürüteceğini belirten Başkan Uysal, “İnşallah 31 Mart akşamı Büyükçekmece halkı görev verirse Büyükçekmece’de Belediye Başkanı olarak devam edeceğiz” dedi.

    Büyükçekmece halkının AK Parti Belediyeciliği ile tanışmak için yıllardır çaba sarf ettiğini vurgulayan Uysal,” Büyükçekmece’nin bu talebini Cumhurbaşkanımız-Genel Başkanımız görmüş ki buraya Büyükşehir Belediye Başkanını aday olarak göndermiş. Daha önce yapılan yerel seçimlerde AK Parti Belediyeciliği Büyükçekmece’ye çok az farkla gelememiş. İnşallah önümüzdeki 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti Belediyeciliği Büyükçekmece’ye de gelecek” ifadelerini kullandı.

    BURADA İLÇE İDARECİLERİ ÖN HAZIRLIK YAPMADI

    Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece’ye hizmet getirebilmesi için yapması gereken bazı görevleri olduğunu kaydeden Uysal şöyle devam etti: “Büyükçekmece hizmette geri kalmış. Büyükçekmece İstanbul’un en değerli ilçelerinden biri olacak. Bu zor bir şey değil. 1980’li yıllarda Büyükçekmece’nin yanında Pendik – Tuzla’nın esamisi okunmazdı. Ama şimdi durumlar değişti. Çünkü bu bölgede hizmet yapan ilçe idarecileri o hizmet gelebilmesi için ön hazırlığı yapması gerekiyordu. En basitinden bu mahallede Büyükşehir adına, hükümet adına hizmetlerin gelebilmesi için imar planlarının tam olması lazım, ön çalışmaların yapılması ve gerekli görüşmelerin yapılması lazım. Bunlar burada olmadı. İnşallah biz bunların hepsini tek tek yapacağız.”

    Büyükçekmece’ye hizmet yaparken hizmette öncelik sıralaması yapacaklarının altını çizen Uysal, “Eğer bir bölgenin içme suyu yoksa önce içme suyunu getireceğiz. Bir okulda sıkıntı varsa önce okulun sıkıntısını çözüp daha sonra o okulun önüne spor salonu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

    HİÇ KİMSENİN YERİNİ YIKMAYA GELMİYORUZ
    Başkan Uysal AK Parti’nin Büyükçekmece’yi kazanması ile bazı işletmeleri kapatacağı yönünde dedikodu yayıldığını anlatarak, “Hiç kimsenin yerini yıkmaya gelmiyoruz. Hiç kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmiyoruz. Hiç kimsenin günahını sevabını yazmaya gelmiyoruz. Biz hizmet etmeye geliyoruz” şeklinde konuştu.

    KENDİMİZİN DOĞRULARIYLA ÖVÜNELİM
    Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından bir vatandaş söz alarak, “Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 31 Mart Yerel Seçimleri için CHP’den Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Başkan Akgün’ün bütün belediye personelini hizaya dizerek kendisini karşılattı. Bizi artık hizaya çeken ve kendini karşılattıran başkan değil, sizin gibi Büyükçekmece’ye hizmet getirecek bir başkan istiyoruz” dedi. Başkan Uysal’da bunun üzerine vatandaşa, “Biz başkalarının yanlışı ile değil, kendimizin doğruları ile övünelim. İnşallah onların düştüğü yanlışa biz düşmeyelim. Bize bu millet oy verirken ve başkan seçerken, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, ‘Efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik’ diyor. Başkaları bildiğini yapsın biz doğruları yapalım” yanıtı verdi.

    İSTANBUL’UN BİR UCUNDAN DİĞER UCUNA METRO
    Başkan Uysal Büyükçekmece’ye hem Metro hem de Metrobüs getireceklerinin müjdesini yineleyerek şöyle konuştu: “Yenikapı –Beylikdüzü – Tüyap 1. Etap metro hattını uzatıp Yenikapı – Büyükçekmece Metro Hattı olarak değiştireceğiz. TÜYAP’ın olduğu bölge kaygan zemin. Eskiye göre teknoloji biraz daha gelişti ve o kaygan zemini nasıl aşacağımız üzerine çalışıyoruz. Orayı aynen Haliç Köprüsü’nde metronun deniz üzerinden geçmesi gibi bir sistemle orada da yüzeyden açıktan Büyükçekme’den o şekilde devam edebilir. Metro’nun son durağının TÜYAP’ın olduğu yerdeki kulenin arka tarafında değil, aşağıya göl kenarında indirip 1-1,5 kilometre uzamayla Mimarsinan’a kadar birinci ihaleyi yapmış olacağız. Silivri’ye kadar da devam edecek. Eğer Tekirdağ Belediyesi de metro çalışması yaparsa o bölgeye kadar gidecek hat inşallah hazır olmuş olur. Anadolu Yakası’nda Kartal – Pendik – Tuzla Hattının ilk etabı Pendik’e kadar olan kısmı açıldı. Tuzla kısmının da benim dönemimde ihalesi yapıldı ve inşaatı başladı.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp bizim Anadolu Yakası’ndaki metro ile bu metro hattını birleştirmeyi düşünüyoruz. Gebze’den minibüsle gelenler artık metroyla gelecek.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir