• MEVLÜT UYSAL: YETKİ VERDİKLERİNİZDEN HESAP SORUN

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal Beykent Sanayi Sitesi’ne sürpriz ziyaret yaptı.

  • Esnafı ayrı ayrı ziyaret eden Uysal çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Esnafın dertli olduğunu belirten Uysal, “Birlikte gezip gördük. Bugün hava güzel olmasına rağmen durum ortada. Burada yağmur yağdığında durum çok daha kötü oluyormuş” dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını gün boyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sürdürdükten sonra önce Pınartepe Mahallesi’nde sahilde esnaf ve vatandaşlar ile sohbet edip dertlerini dinledi. Seçimi kazandıkları takdirde Büyükçekmece’ye yapılmasını planladığı projeler hakkında bilgi veren Başkan Uysal, akşam saatlerinde de Beykent Sanayi Sitesi’ne sürpriz ziyaret yaptı. MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın’ın da katıldığı esnaf gezisinde Başkan Uysal dükkânları ayrı ayrı gezerek esnafın sorunlarını dinledi.

    YETKİ VERDİKLERİNİZDEN HESAP SORUN

    Başkan Uysal Beykent Sanayi Sitesi gezisinin ardından kendisini takip eden basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Esnaf nelerden şikâyetçi? Göreve geldiğinizde istihdam ile ilgili projeleriniz var mı?” sorusuna Başkan Uysal şu yanıtı verdi: “Burası en eski sanayi sitelerimizden bir tanesi. Sanayi sitemizde ilçe belediyesinin hizmet eksikliği, altyapı eksikliği çok bariz şekilde görülüyor. Yolların halini birlikte gördük. Bugün hava güzel olmasına rağmen durum ortada. Burada yağmur yağdığında durum çok daha kötü oluyormuş. Haklı olarak buradaki esnaflarımız, ‘Başkanım bu problemlerimiz nasıl çözülecek diye soruyor’ Biz de kendilerine, ‘31 Mart Yerel Seçimleri’nde yetki sizde. Kime yetki verirseniz o çözecek. Daha önce yetki verdikleriniz sorunlarınızı çözmediyse 31 Mart’ta hesap sorun. Bize yetki verirseniz bizden de hesap sorun’ diyoruz.”

    BELEDİYE OLARAK ‘BİZE NE’ DEME ŞANSIMIZ YOK

    Göreve geldiklerinde belediye olarak alt yapı sorunlarını ne kadar hızlı çözerlerse, sanayi sitesine daha çok müşteri geleceğini de vurgulayan Uysal, “Fazla müşterinin gelmesi esnafımızın daha çok kazanması anlamına gelir. Ne kadar çok iş yapılırsa buna bağlı olarak daha çok eleman istihdam edilir. Nihayetinde buradaki esnafımızın işinin iyi olması hepimizi memnun eder ve istihdamı arttırır. Bölgeye zenginlik katar. ‘Sanayi sitesinden bize ne’ deme şansımız yok. Belediye olarak bunları ayrı ayrı düşünmek zorundayız. Anadolu’da çok sayıda belediye şuraya sanayi kuralım diye emek çeker. Bizler de kurulmuş yerlere sahip çıkıp eksikliklerini giderirsek esnafımızın işini düzgün yapmasına neden olur. Vatandaşımız yetki verirse buradaki problemleri çözmeye talibiz” diye konuştu.

    BU TÜR İDDİALARA VATANDAŞIMIZ PRİM VERMEZ

    Bir gazetecinin Büyükçekmece Belediye Başkanının, “Seçimde 5 bin polise oy kullandıracaklar, seçim sonuçlarını etkileyecekler” iddialarının sorulması üzerine de Başkan Uysal, “Bu iddiaları yapanların seçim mevzuatından haberi yok galiba” dedi. Başkan Uysal şöyle devam etti: “Biz vatandaşımızı esnafımızı, sokakları dolaşıyoruz. Burada oturan vatandaşlarımız hep hizmet eksikliğinden yakınıyor. Bizler de projelerimizi ortaya koyuyoruz. ‘Yetki verin ki hizmetlerimizi yapalım’ diyoruz. Projelerle, hizmetle yarışmayı tercih etmek yerine, ‘Buraya 5 bin polis gelecek, bu 5 bin polis seçim sonucunu değiştirecek. Eğer kazanırsa buradaki iş yerlerini kapatacak, insanların hayat tercihlerine müdahale edecek’ gibi asılsız iddialarla seçim neticesini değiştirmeye çalışıyorlar. Polislerin görevlendirildiği yerlerde oy kullanabilmeleri belediye seçimlerinde mümkün değil. Belediye seçiminde her nerede kayıtlı ise orada ancak oy kullanabiliyorlar. Bu iddiaları yapanların seçim mevzuatından haberi yok galiba. Çok telaşlanmış olmalılar ki bu tür şeylere yöneliyorlar. Vatandaşımızın da bu iddialara itibar ettiğini sanmıyorum. İstanbul’un tamamında 10 bin polis görevlendiriliyor. 5 bin polisin Büyükçekmece’de görevlendirilme ihtimali yok zaten. Bunu İstanbul Emniyet Müdürümüz de açıkladı. Toplamda 500 görevli var ve o görevlilerin de oy kullanabilecekleri yerler zaten belli. Adaylar hizmetle yarışsın, proje ile yarışsın. Bizler onların yanlışlarını, aslı olmayan iddialarını değerlendirmek yerine projelerimizi anlatıyoruz vatandaşlarımıza. Vatandaşlarımız da bunu değerlendirip 31 Mart Yerel Seçimlerinde nihayet bir karar verecek. Görev verildiği takdirde biz de işimize devam edeceğiz.”

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir