• MÜCADELEDE YENİ DÖNEM

    Bağımsız Yaşamın Rengi Projesi ‘Değerlendirme Toplantısı ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSKA) Kısmı Kapanış Töreni’, geniş katılımla gerçekleşti.

  • Bağımlılıkla Mücadele Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (BAYAMER) gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ve kapanış törenine, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Küçükçekmece Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Erdönmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    “BAĞIMLILIK MAALESEF YAŞAMIN İÇERİSİNDE”

    Programda söz alan Recep Şencan, “İnsan başına gelmedikçe bazı şeyleri anlayamıyor. Ancak bağımlılık maalesef yaşamımızın içerisinde var. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz bu konuda acı çeken ailelerimizi ve gençlerimizi gördük. Belediye olarak böyle bir merkez açarak bir ilki gerçekleştirdik. Buraya gelerek yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

    “TEMEL BAŞKAN’A TEŞEKKÜRLER”

    Proje sahibi Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Erdönmez ise “İSKA ile bir yıllık bir projeydi bu. Bundan sonra belediye olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. 200 danışanımız oldu. Bu ailelerle birlikte 800 kişi demek. Emeği geçen herkese özellikle bize destek veren Belediye Başkanımız Sayın Temel Karadeniz’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ve Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Arel Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Bağımsız Yaşamın Rengi’ projesi kapsamında AMATEM, ÇAMATEM’ de ilaç tedavileri tamamlanmış bireylerin, tekrar bağımlı olmaması, sosyal yaşama kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda kurulan BAYAMER’ de 4 psikolog odası, bir psikiyatr odası, 2 grup terapi odası, bir toplantı odası, iki idari oda, lavabo, mescit ve mutfak bulunuyor. İki katlı 250 metrekare alandan oluşan danışmanlık ve rehabilitasyon merkezinin 3 bin metrekarelik bahçesinde basket sahası da mevcut.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir