• ‘MUHARREM AYI BİR DESTANDIR’

    Esenyurt Belediyesi Ekim ayı meclisinin 1’inci oturumu Muharrem Ayının önemi hakkında yapılan konuşmalar ile başladı.

  • Meclis Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu, Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

    “Bu ayda çok farklı olaylar yaşanmıştır”

    Ramazan ayı orucunun farz kılınmasından önce Müslümanların muharrem ayında oruç tuttuğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş; “ Bu ay insanlık tarihi içinde çok farklı olayların yaşandığı bir aydır. Hz. Nuh’un kavminin başına gelen tufan son bulmuş ve gemisi bu ayda Cudi Dağı’na oturmuştur. Hz. Yunus bu ayda balığın karnından kurtulmuştur. Hz. Âdem’in tövbesinin kabul edildiği aydır. Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının susuz bırakılarak hunharca katledildiği aydır. İmam Hüseyin hak bildiği davadan ölüm pahasına geri adım atmamıştır. Rabbim inşallah bizleri onların yolundan gidenlerden eyler” dedi.

    “Bir destan söz konusudur”

    Muharrem ayının önemine binaen söz alan CHP grup başkanı Dr. Yavuz İren, “Muharrem ayı bir matem ayıdır. İnananlar der ki; Zalimin karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır. Burada zulme karşı bir direniş söz konusudur. Bir destan söz konusudur” dedi.

    “Sefer sayılarının süreleri indirildi”

    Karakaş ve İren’in yaptığı konuşmalar ardından Ulaşım Komisyon Başkanı Akan Deli, Esenyurt genelinde ulaşıma dair yapılan araştırma ve gözlemlerin sonucunu meclis üyeleri ile paylaştı. Esenyurt’ta ulaşım konusunda büyük yatırımlar yapıldığını dile getiren Deli, “Ülkemizde ve Esenyurt’umuzda ulaşım adına çok büyük projelere imza atıldı. 3’ncü köprüden Osman Gazi köprüsüne, Avrasya tünelinden 3’üncü havalimanına kadar çokça sayıda projeye imza atılmıştır. Esenyurt’umuzda ise 2004 yılından bu yana TEM otoyolu gişeleri, giriş ve çıkışları, Fatih Sanayi sitesi önündeki tünel ve kavşak gibi projeler ilçenin ulaşımını rahatlatmıştır. Toplu taşıma araçlarının en yoğun olduğu ilçe yine Esenyurt ’dur. 15 dakikada bir yapılan sefer sayıları daha kısa sürelere indirildi”  dedi.

    Ulaştırma ve trafik konusunda CHP’li meclis üyelerinin sorularını Akan Deli yanıtladı.

    Meclis Başkanlığını Av. Emin Batmazoğlu’nun yaptığı Ekim ayı meclis toplantısında 5’i ana gündem maddesi ve 9’u gündeme alınacak maddeler olmak üzere toplam 14 gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir