• ‘Müze olup olmayacağı vatandaşa sorulacak’

    Kaymakam Yüce ve Başkan Gerenli’yle Sıbyan Mektebi’ndeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, bir vatandaşın “Sıbyan Mektebi’nin müze olmasını istiyoruz” talebine yönelik, restorasyon çalışmalarının ardından Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarını söyledi. 

  • Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Türk Kızılay Lüleburgaz Şube Başkanı Mustafa Gamsız ile birlikte, restorasyon çalışmaları devam eden 450 yıllık tarihi Sıbyan Mektebi’ni inceledi. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Bilgin, tarihi mektebin kente en uygun şekilde kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

    Halka sorulacak

    Sıbyan Mektebi’nin ardından Kaymakam Yüce ve Başkan Gerenli ile birlikte vatandaşın da sorunlarını dinleyen Bilgin’e bir vatandaş “Sıbyan Mektebi’nin tarih müzesi olmasını istiyoruz” şeklinde talepte bulundu. Bunun üzerine Vali Bilgin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Sıbyan Mektebi’nin ne olacağı sorusunun halka sorulacağını söyledi. Vali Bilgin, Sıbyan Mektebi için halkın taleplerini dikkate alacakları bir çalışma yapacaklarını belirtti.

    Pancar Şefliği’nde inceleme

    Sıbyan Mektebi’ndeki denetimin ardından Vali Bilgin İstanbul Caddesi’ndeki esnafla tek tek sohbet etti. Esnafın derdini dinleyen Bilgin, ardından Kaymakam Yüce ve Başkan Gerenli ile birlikte Pancar eski Bölge Şefliği’ne gitti. Burada incelemelerde bulunan Bilgin, Pancar Şefliği’nin olduğu bölgenin Lüleburgaz halkına kazandırılması gerektiğini söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir