• NE ATATÜRK’TEN NE CUMHURİYET’TEN VAZGEÇERİZ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucudur. Cumhuriyet yoksa özgürlükte yoktur gelecekte yok. Ne Atatürk’ten ne de Cumhuriyet’ten vazgeçeriz" ifadesini kullandı.

  • Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıldönümüne yönelik mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyeti rejimini armağan etmiştir. Türk milleti, kendisine emanet edilen Cumhuriyetine, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her durumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız bu günlerde, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha fazla önem vermekteyiz. Çünkü biliyoruz ki; Cumhuriyet, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğü ifade eder.

    “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan gurur duyuyoruz” 

    Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucudur. Cumhuriyet yoksa özgürlükte yoktur gelecekte yok Unutulmaması gerekir ki, Ulu Önder Atatürk ‘benim en büyük eserim Cumhuriyet’tir, demiştir. Biz de ne Atatürk’ten ne de Cumhuriyet’ten vazgeçeriz. Cumhuriyet, Türkiye ve Atatürk sonsuza dek yaşatılacaktır. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan gurur duyuyoruz.  94 yıl önce büyük zorluk ve fedakarlıklara katlanılarak kurulan Cumhuriyeti bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, terörle mücadelede canları pahasına mücadele veren aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir