• NEJAT BİRDOĞAN AVCILAR’DA ANILDI

    Avcılar Belediyesinin ev sahipliğinde Atatürkçü Düşünce Derneği ve Avcılar Belediyesi işbirliğinde bu yıl beşincisi düzenlenen "Nejat Birdoğan'ı Anma Etkinliği” gerçekleşti.

  • 17 yıl önce bugün Avcılar’da yaşama veda eden Araştırmacı Yazar ve Toplum Bilimci Nejat Birdoğan anısına unutulmayacak bir gece yaşandı. Eşi Dr. Şule Birdoğan’ın onur konuğu olarak katıldığı anma programında Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Akademisyen Dr. Öğretim Görevlisi Mehtap Demir, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ümraniye Kurucu Başkanı Gürbüz Cuhadar, Atatürkçü Düşünce Derneği Avcılar Şube Başkanı Celal Demirel, Sanatçı Hüseyin Fırtına yer aldı. Avcılar Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen ‘Nejat Birdoğan’ı Anma Etkinliği’ Başkan Dr. Toprak’ın katılımcılara plaket sunumu ile son buldu. Şair, Öğretmen, Yazar yanlarıyla gönüllerde taht kuran Nejat Birdoğan’ın hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Avcılarlı vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.

    Anma etkinliğinin yanısıra halk bilimci yazar ve ozan Nejat birdoğanın anısını yaşatmak için turna kuşu figürlü kadın heykelciği ödülü genç akademisyen araştırmacı Dr. Mehtap Demir’e verildi.

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli Nejat Birdoğan’ın yaptığı araştırmalarla ülkenin tarihine ışık tuttuğunu belirtirken; Nejat Birdoğan; Anadolu’nun gizli kalmış kültürünü araştıran, edindiği bilgileri evrensele taşıyan, bir kültürü türküleriyle, edebiyatıyla, tarihsel ve bilimsel yönleriyle araştırıp bizlere sunmuştur. Bizler Avcılar’da onunla tanışmış olmanın ve böyle önemli bir değeri de yaşatmanın gururunu yaşıyor, ADD Avcılar ile birlikte düzenlediğimiz bu özel gecede büyük Ozanımızın insani, siyasi ve sanatçı yanlarını bizlere bir kez daha hatırlatan Onur konuğumuz Dr. Şule Birdoğan, konuşmacılarımız; Avcılar ADD Başkanı Celal Demirel, Akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Demir, Gürbüz Çuhadar ve Nejat Birdoğan’ın sevdiği türküleri gecemizde bizlerle paylaşan Ozan Hüseyin Fırtına’ya teşekkür ediyoruz. 5. Geleneksel Nejat Birdoğan Araştırmacı Yazar Ödülünü alan Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Demir’i tebrik ediyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir