• NİCE GÖKHAN’LAR YETİŞECEK

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in adının verildiği okulun BJK-Kabataş Vakfı tarafından yenilenmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

  • Şırnak Şenoba’da elim bir helikopter kazası sonucu şehit olan Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker Çatalca Nakkaş’ta okuduğu ve anısının yaşatılması için adının verildiği ilköğretim okulunda anıldı.

    BJK – Kabataş Vakfı tüm sınıfları yeniledi

    BJK – Kabataş Vakfı’nın girişimleriyle kendisi de Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in okuduğu ilköğretim okuluna adının verilmesinin ardından vakıf tüm sınıfları da yeniledi.

    Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlk ve Ortaokulu’nun açılış töreni 24 Ekim Salı günü saat 10:30′ da Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Tuğgeneral Özgür Tör, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı ve BJK-Kabataş Vakfı Başkanı Fikret Orman, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Hüseyin Ersöz, Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Üyeleri, Kabataş Erkek Lisesi Emekli Öğretmenleri, Nakkaş Mahalle sakinleri, Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in ailesi ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

    Şehidimizi sizler yetiştirdiniz

    Törende, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı ve BJK-Kabataş Vakfı Başkanı Fikret Orman, okulun yenilenmesine destek veren şehidin değerli öğretmenlerine ve Kabataş Erkek Lisesi 91-92 yılı mezun gruplarına teşekkür etti. Şehidimizin öğretmen eşi Nilay Peker’de şehidin öğretmenlerine hitaben yaptığı konuşmada, “Yaşamını ailesine, ülkesine adayan, vatanını canını feda edecek kadar seven şehidi yetiştiren sizlersiniz. Ailelerinden sonra en büyük pay sizin” şeklinde konuştu.

    Vakfın sahiplenme duygusu örnek olmalı

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı konuşmada, “Çatalca’mıza, Nakkaş Mahallemize hoş geldiniz. Bugün burada bizleri onurlandırdınız, bize büyük bir gurur verdiniz. Şehit haberi geldiği günden itibaren şehidimize, ailesine, çocuklarına ve Nakkaş’a sahip çıktınız. Bu okulu onarmak, elden geçirmek bize düşerdi, sizler bizden önce bu göreve soyundunuz. Biz belediye olarak bunu yapabilecek güçteydik. Ancak bu işi biz yapsaydık çok sıradan bir hizmet olacaktı. Şu an da öğreniyorum ki emekli maaşlarınızla, vakfın bünyesinde biriktirdiğiniz katkılarla bu okulumuzu Gökhan Peker’in anısına layık bir hale getirdiniz. Bu okulu sonsuza kadar yaşatmak, bundan sonra koruyup kollamak, bakmakta hepimizin görevi olacaktır. Bize maddi yardımın dışında büyük bir manevi güç verdiniz. Hepinize Nakkaş Mahallesi adına, şahsım adına, Çatalca halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Vakfın bu sahiplenme duygusunun bütün kurum ve kuruluşlara örnek olmasını arzu ediyorum. Bizler sizler gibi ilçenin başta kaymakamı olmak üzere komutanlarıyla, belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, halkıyla bu ülkenin önemli değerlerine, bu ülke için canlarını feda etmekten kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize her zaman sahip çıkacağız. Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’i bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

    Bu okul Nakkaş Kabataş arasında gönül köprüsü kurdu

    Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel Gökhan Peker’in 26 Mayıs’ta bu ülke, bu bayrak ve bu vatan için şehit olan sayısız neferlerin arasına katıldığını ifade ederek “Şehidimizin şehadetinden sonra Kabataş Vakfı güzel bir dayanışma örneği sergileyerek burada bizlerle birlikte olduğunu ilk günden itibaren gösterdi. Huzurlarınız da kendilerine teşekkür ediyorum. Şehidimizin anısı gönüllerimizde ebediyete kadar yaşayacaktır. Nakkaş ve Kabataş arasında gönül köprüsü kuran bu okuldan onun izinde gidecek çocuklar yetişmesine destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlk ve Ortaokulu açılış töreni daha sonra protokol üyelerinin hep birlikte sınıfları gezmesi ile son buldu.

    dsc_1803_1024x678

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir