• ‘O İDDİA TAMAMEN YALAN’

    Sacide Bolcan, "Ermeni Soykırımı" iddialarının tamamen yalan olduğunu belirterek; "Osmanlı, Rus ve İngiliz arşivleri objektif bir gözle incelenirse bunun Türklerin Ermenilere bir soykırıma tabi tutmadıkları anlaşılacaktır" diye konuştu.

  • Tarihçi yazar Sacide Bolcan, “Sözde Ermeni Soykırımı ve Gerçeklerini” Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen konferansta anlattı.

     Meşru bir güvenlik tedbiri

    Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve gazeteci ve araştırmacı  yazar Hıfzı Topuz’da katıldı.

    Sacide Bolcan, Osmanlı Devleti döneminde Ermenilerin altın çağını yaşadığını, o dönemde Ermenilere “Millet-i Sadıka” (Sadık Millet) dendiğini ifade etti. Bolcan, “Ermenilerin ilk ihaneti birinci Dünya Savaşı sırasında Kafkas Cephesi’ne Ermeni çetelerin düşman ile işbirliği yapmasıyla gördük” dedi.

    O dönemindeki ihanetlerinin ardından Osmanlı’nın devlet düzenini sağlamak adına “Sevk ve İskan Kanunu” Tehcir yoluyla Ermenileri başka bölgelere taşıdığını ve bunun da meşru bir güvenlik tedbiri olduğunu söyledi. 

     “Hepimiz bilinçli olmak zorundayız”

     Ermenilerin  1965 ve 1980 yılları arasında büyükelçi ve diplomatlarında arasında bulunduğu 42 Türk’e suikastler düzenlediğini de hatırlatan Bolcan, “Çocuklarını öyle bir Türk düşmanlığı ile yetiştiriliyorlar ki ve bunun üzerine ürettikleri politikalar ile yaşadıkları ülkelerde rahat ediyorlar. Türkiye’nin dünyadaki imajını bozarak, Türkiye için yapılacak her türlü iyi uygulamanın karşısında duruyorlar. Bunlara kucak açan devletler o kadar çoğaldı ki neredeyse tezleri tutmak üzere. 29 ülke parlamentolarından karar alarak, Türkler Ermenilere soykırım uyguladı kararını geçirdi. Bu ülkelerin sayısı çoğaldıkça, Ermenilerin “4 T” projesi hayata geçecek. Tanınma, tanıtılma, toprak talebi ve tazminat. Ortada bu kadar ciddi bir sorun varken, aman bu devletin işi ben mi uğraşacağım diyemeyiz. Herkesin bu konuda çok bilinçli olmalı ve doğruları her ortamda anlatması gerekir” şeklinde konuştu.

     “Dışarıda yapayalnız kaldık”

     Konferans sonunda sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1914-1915 yılları arasında büyük ninesi ve 2 kızını Trabzon’un Santa Yaylası bölgesinde Ermenilerin şehit ettiğini açıkladı. 2000 yılından bu yana Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye’yi temsil ettiğini hatırlatan Başkan Akgün; “Maalesef son yıllarda dış siyasette zayıfladık, dünyada kabul gören lobicilik faaliyetlerinden uzaklaştık. Dışarıda yapayalnız kaldık. Maalesef meydanı boş bulan Ermeniler de  bu durumu aleyhimizde kullandı” diye konuştu.
    Sempozyumun sonunda, Bolcan kaleme aldığı “Tarih Zevki” isimli kitabını imzalayarak, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir