• Öğrencilerin ilk dersi deniz ve balıklar oldu

    Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği geçtiğimiz aylarda da ziyaretçi rekoru kıran Türkiye’de ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni minik öğrenciler ziyaret etti. Müzedeki balıklar hakkında öğrencilere bilgilerini ve tecrübelerini anlatan Balıkçı Kenan Balcı miniklere denizlerimizi temiz tutulması gerektiği söyledi

  • Dünyada eşi benzeri bulunmayan özellikle Türkiye’deki denizlerimizde yer alan balıkların mumyalarını barındıran Türkiye Deniz Canlıları Müzesi yüzlerce öğrencinin akınına uğradı. Esenyurt Şehitler Okulundan gelen öğrenciler mumya balıklar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Balıkları inceleyen öğrencilere bilgi veren İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı; Müzede binlerce balığı tek tek mumyalayarak meraklılarına ve yeni nesile kazandırdık. Bugün komşu ilçelerimizden öğrenciler bu müzeyi ziyaret ediyor. Meraklı bakışlar içinde denizlerimizde bulunan balıkları öğreniyorlar ve inceliyorlar. Onlara balığın ve denizin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu anlatıyoruz’ ifadesini kullandı.

    YARIM ASIRLIK TECRÜBESİNİ ÖĞRENCİLERE ANLATTI

    Balıkçı Kenan Balcı, müzeyi ziyarete gelen öğrencilere müzedeki balıkları ve denizlerimizi anlattı. Balcı: ‘Müzemizin kuruluş amacı öğrenciler hem derslerini yapabilsin, hemde denizlerimizde hangi balıkların olduğunu görsünler. Denizlerimiz ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Tükenmeyen madenlerimizdir. Bu madenler bize balık veriyor. Balık sağlık demek. Denizin o kadar çok faydaları var ki saymakla bitmez. Oltamızı atıp balık tutuyoruz. Hava sıcak olduğunda serinliyoruz. Denizler bizden hiç bir şey istemiyor. Sadece temiz tutmamız gerekiyor. Bugün deniz balık olsaydı şimdiye kadar çoktan bitmişti. Bu büyük nimeti kirletmeyelim’ diye konuştu.

    GELEN TEKRAR GELMEK İSTİYOR

    Dev vatozlardan, timsah köpekbalıklarına, orkinostan, hamsiye kadar binlerce çeşit balık bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne ilginin her geçen gün arttığını belirten Balcı; ‘Müzemize olan ilgiden oldukça memnunuz. Yarım asırdır balıkçılık yapıyorum. Müzeyi ilmek, ilmek işledim. Her balığı özenle mumya haline getirdim. İlk başladığımızda bir oda dolusu değildi. Şimdi buradaki balıklar neredeyse 41 tır dolusu. Gelen öğrenciler ve vatandaşlar tekrar tekrar gelmek istiyor. Buda bizleri mutlu ediyor’ şeklinde konuştu.

    MİNİK DOSTLARIN KAHVALTISI ÖĞRENCİLERDEN

    Mumya balıkları ziyaret eden öğrenciler daha sonra Minik Dostlar Cenneti’nde hayvanları beslediler. İçerisinde keçi, kaz, ördek, tavuz kuşu, tavşan ve onlarca canlının bulunduğu mini hayvanat bahçesi öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. Minik dostları besleyen öğrenciler anı ölümsüzleştirerek bol bol fotoğraf çektirdi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir