• Önce evi soydular sonra araba çalıp kaza yaptılar

    esenyurthaberleri.com İmtiyaz Sahibi Hakan Azar’ın hırsızlar evine girerek 10 bin TL değerinde ziynet eşyasını çaldıktan sonra, evde bulunan otomobil anahtarını da alıp araba ile kaçtılar. Aynı gün Plaka Tanıma Sistemine (PTS) takılan araç ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Ters yola giren hırsızlar kamyonete çarptıktan sonra aracı olay yerinde bırakıp kaçtılar.

  • Olay, geçtiğimiz Cumartesi günü sabaha karşı Esenyurt Çınar Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, esenyurthaberleri.com imtiyaz sahibi Hakan Azar’ın  Eşi Sebiha Azar sabah uyandığında evinin kapısının açık olduğunu fark edip eşini uyandırdı. Evdeki eşyaların yer değiştirdiğini ve değerli ziynet eşyalarının ve araç anahtarı ile birlikte aracının çalındığını fark eden Azar, hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler incelemede bulundu.  Evine giren hırsızların yaklaşık 10 bin TL değerindeki altınları çaldıktan sonra evde bulunan araba anahtarını da alıp araçla kaçtıkları anlaşıldı. Hakan Azar Esenkent Polis Karakoluna giderek şikâyette bulundu.

    “Çaldıkları araç ile kaza yaptılar”

    Şikâyeti değerlendiren polis ekipleri şüphelileri yakalamak adına çalışma başlattı. Öncelikle çevredeki mobese görüntülerini inceleyen ekipler, daha sonra çalınan aracın plakasını tüm ekiplere bildirdi. Hırsızlık olayından bir gün sonra Avcılar’da Plaka Tanıma Sistemine (PTS) takılan hırsızlar için dar alan çalışması başlatıldı. Avcılar Asayiş Büro Ekipleri ve Avcılar Trafik Ekipleri bölgelerinde bulunan aracın peşine düştüler. Polis ekiplerinin çalışması sonucu hırsızlar ile polis ekipleri arasında Firüzköy Bulvarında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 10 dakika süren kovalamacanın ardından ters yöne giren hırsızlar bir kamyonete çarparak durdular. Kazanın ardından kaçmaya başlayan 3 şüpheli gözden kayboldu. Polis ekipleri hırsızları yakalamak için çalışmaya devam ediyor.

    “Evimize girmeye korkuyoruz”

    16 17 yaşında oldukları söylenen hırsızların yatak odalarına kadar girdiğini belirten Hakan Azar, ”Biz uyurken bu hırsızlar yatak odamıza kadar girip bizim altınlarımızı ve değerli eşyalarımızı çaldılar. Kızımın odasına girip onun kumbarasında bulunan bin TL çalmışlar. Bunlar korkusuzca bu hareketleri yapıyorlarsa gereken cezayı almalılar. Eşim ve çocuğum eve girmeye korkar hale geldiler. Evimize girip eşyalarımızı çalıyorlar daha sonra oturma odasında bulunan araç anahtarımı alıp, araba ile kaçıyorlar. Umarım en kısa zamanda bu şahıslar yakalanır ve gereken cezayı alırlar. Bu konuyla alakalı olarak Emniyet güçlerimiz bize gereken ilgiyi göstererek kısa süre içine aracımızı hasarlıda olsa bulup teslim ettiler. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir