• Ongun iddialara cevap verdi: O sözleri onlara iade ediyoruz

    İBB Sözcüsü Murat Ongun, Saraçhane'deki merkez binada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ramazan boyunca konser ve çeşitli eğlencelerden oluşan etkinliklerin süreceği bilgisini veren Ongun, ''Dini Yayınlar Fuarı''na ilişkin bazı medya organlarında çıkan haberlerle ilgili de görüş bildirdi.

  • Sözcü Ongun, ”Dolaylı olarak da olsa, Diyanet İşleri Başkanımızla da Başkanımız arasında bir temas kurulmuştur. Bu fuarı kuran, Diyanet Vakfı’na bağlı fuarcılık şirketinin yetkilileriyle görüşmek için de bugün davette bulunduk. Kendileri müsait değildi. Perşembe günü İBB’ye gelecekler. Bakacağız, en uygun, en sağlıklı yer neresi olabilir diye. Görüşerek, konuşarak, anlaşarak bu işleri çözmeye gayret edeceğiz. Tabii bunun bir istismarı söz konusu. Bugün bazı basın yayın organlarında, ‘faşizm’ suçlamasına kadar varacak ağır benzetmeler var. Bunları iddia edenlere, bunları söyleyenlere bu sözleri iade ediyoruz. Biz, her işimizde mutlaka masa etrafındaki herkesle beraber konuşacağız ve en uygun çözümü bulmaya gayret edeceğiz” dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Saraçhane’deki merkez binada basına açıklamalarda bulundu. İstanbullular’ın, Türkiye’nin ve tüm İslam aleminin Ramazan aylarını kutlayan Ongun, İBB’nin Ramazan programı etkinlikleri ile ilgili şu bilgileri verdi:

    – Bildiğiniz gibi 17 Nisan günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı ve 18 Nisan’da da İBB’deki çalışmalarına başladı. Eski yönetim, (ki mevcut yönetim hala) 25 Nisan günü şu an yönetimde olan Genel Sekreterimiz ve Genel Sekter yardımcılarımızla, önümüzdeki etkinlikleri planlamak üzere toplantılar gerçekleştirdik. 25 Nisan günü yaptığımız ilk toplantıda, İBB’nin Ramazan ayı etkinlikleri için ayrıntılı bir hazırlığının olmadığını gördük. Seçim süreci nedeniyle böyle bir hazırlık yapılmadığını söylediler.

    SULTANAHMET’TE SAHAF ÇARŞISI AÇILACAK

    – Hemen ardından hem yeni hem de şimdiki çalışmalar arkadaşlarımızla birlikte, hemen hızlı bir Ramazan programı hazırlığı gerçekleştirildi. Öncelikle iftar çadırlarının sayılarını ve alanlarını artırdık. Ramazan ayında, İstanbul’da Mecidiyeköy, Aksaray, Çekmeköy, Eminönü, Kadıköy ve Üsküdar’da İBB’nin iftar çadırları olacak ve binlerce insanımıza iftar hizmetinde bulunulacak. Maltepe’deki etkinlik alanında, Ramazan eğlenceleri kapsamında konserler düzenlenecek. Geçen yıl da Maltepe, Yenikapı ve Beylikdüzü’nde İBB’nin Ramazan eğlenceleri vesilesiyle konser programı vardı. Ama o gün yaptığımız toplantıda, yetkililer hem Beylikdüzü hem de Yenikapı’daki etkinliklerden verim alamadıklarını söylediler. Planlamalarında da bu yıl sadece Maltepe Meydanı’nı kullanmayı belirtmişlerdi. Biz de bu istikamette Maltepe Meydanı’nda Ramazan ayı konserlerimizi ve eğlencelerimizi sürdüreceğiz. Cuma günü itibariyle Sultanahmet’te Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı alanında, sahaf çarşısı açılacak. Sahaflar vatandaşlarımızla buluşacak.

    100’ÜN ÜZERİNDE MAHALLEYE HİZMET VERİLECEK

    – Sultanahmet Sahnesi’nde de yine Cuma gününden itibaren Ramazan ayının kültürüne, geleneğine uygun İstanbul’un kimliğine uygun sohbetler yer alacak. Bu sohbetlerde çok kıymetli din adamlarımız, yazarlarımız aynı zamanda da çok önemli kamu kurumlarının müdürleri halkımızla bir araya gelecek. İstanbul’un Ramazanlarını konuşacaklar. Bütün etkinliklerimiz Ramazan ayının ruhuna uygun, ibadetiyle, kültür zenginliğiyle iç İçe olacak şekilde planlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez 5 ayrı gezici aracı ile daha önce İBB’nin herhangi bir etkinlikte bulunmadığı mahallelerde özellikle de çocuklarımıza yönelik Ramazan eğlenceleri ve ikramlarda bulunacak. 100’ün üzerinde mahalleye bu hizmeti vermeyi planlıyoruz.

    ESNAFIN, POLİSİN VE İTFAİYENİN ŞİKAYETLERİ VAR

    Ongun, ”Son günlerde kamuoyunda Diyanet Vakfı’nın 37 yıldır devam ettirdiği fuarla ilgili bazı tartışmalar var” diyerek, şunları söyledi: ”25 Nisan günü gerçekleştirdiğimiz ilk Ramazan toplantımızda, mevcut yönetimimiz tarafından bize, geçen yıl Ayasofya Camii’nin hemen yanında kurulan fuarın, kurulum olarak uygun olmadığını söylediler. Neden uygun olmadığını söylediğimizde de bölge esnafının şikayetleri olduğunu, itfaiyenin herhangi bir olayda müdahale edemeyeceğini söylediğini, polisin, itfaiyenin bölgedekilerin bu kurulumdan memnun olmadıklarını belirtiler. Ve bu yıl orada böyle bir fuarın kurulumunun uygun görmediklerini, hatta Yenikapı gibi bir yerde yer düşündüklerini ama seçim nedeniyle de bu işle çok ilgilenemediklerini söylediler. ‘Görüşünüz nedir’ diye sorulduğunda da bu alanda bu fuarın yapılmasının uygun olmadığını belirttiler.”

    DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

    ”İBB olarak, fuarın bu bölgede yapılmaması için bir karar aldık” diyen, ”Bu kararın ardında da kamuoyunda bazı tartışmalar başladı. Hemen belirtmek isteriz ki bu fuar, 2010 yılına kadar Sultanahmet Camii’nin meydanında kuruluyordu. 2010-2017 yılları arasında da Beyazıt Meydanı’nda kuruldu. İlk kez geçen yıl Ayasofya’nın yanında fuar kurulmuştu. Ama o alanın uygun olmadığı belirtildiğinde de bu talebi kabul edemedik. Ardından kamuoyunda tartışmalar başladı. Kuşkusuz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı, çok değerli ve önemli kuruluşlar. İBB olarak da her zaman, el ele, kol kola iş birliği içinde yürüyeceğimiz kuruluşlar. Tabii ki biz de hemen temasa geçtik. Şunu da belirtmek isterim. Dolaylı olarak da olsa, Diyanet İşleri Başkanımızla da Başkanımız arasında bir temas kurulmuştur. Bu fuarı kuran, Diyanet Vakfı’na bağlı fuarcılık şirketinin yetkilileriyle görüşmek için de bugün davette bulunduk. Kendileri müsait değildi. Perşembe günü İBB’ye gelecekler. Bakacağız, en uygun, en sağlıklı yer neresi olabilir diye. Görüşerek, konuşarak, anlaşarak bu işleri çözmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

    HER İŞİMİZİ MASADA KONUŞACAĞIZ

    Ongun, ”Tabii bunun bir istismarı söz konusu. Bugün bazı basın yayın organlarında, ‘faşizm’ suçlamasına kadar varacak ağır benzetmeler var. Bunları iddia edenlere, bunları söyleyenlere bu sözleri iade ediyoruz. Biz, her işimizde mutlaka masa etrafındaki herkesle beraber konuşacağız ve en uygun çözümü bulmaya gayret edeceğiz. Diyanet Vakfı’mızın hazırladığı fuar ile ilgili durum budur” dedi. Ongun, ”İstanbul Valiliği’nin 6 Mayıs’tan 7 Mayıs’a ertelediği iftarla ilgili durum nedir” sorusuna da, ”İftar yemeği yarın olacak. Bu akşam, şehit ve gazilere nişan takdimi töreni var. Sayın Başkanımız da katılacak törene” yanıtını verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir