• Profesörler birbirine girdi

    İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medyada birbirlerine girdi.

  • İkili arasındaki tartışma Mehmet Çilingiroğlu’nun Ceyhan’ın salgının ilk dönemlerinde “Sağlıklı kişinin maske takmasının önemi yok” sözlerini alıntılayıp, sosyal medyada “Mehmet hocam önceden maske takılmasın diyenlerdendiniz? Şimdi takın diyorsunuz? Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım? Yani bulaşıcı üst solunum yolu enfeksiyonlarında en basitinden maske takmıyorsunuz öylemi? Bu ne biçim enfeksiyon kontrolüdür? Hocam?”paylaşımını yapması sonrası başladı.

    Ceyhan’ın Çilingiroğlu’yla ilgili, “Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama, şunu söylemeliyim. Senin gibi olmayan ünvanlar kullanan, bilim adamlığından nasibini almamış, bilimi göbek atmak sanan birinin mezuniyetine katkıda bulunduysam, ondan uyanırım sadece. Bilimle ilimin farkını oku”ifadelerini kullanması sonrası ise hararetlenen tartışma şu şekilde devam etti:

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir