• RAMAZAN PAYLAŞMAK DEMEKTİR

    Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarlarına Muratçeşme mahallesinde devam edildi.

  • Binlerce vatandaşın katıldığı iftar yemeği öncesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de Ramazan ayının ruhuna uygun olarak yaşandığını söyledi.

    “Ramazan paylaşmak demektir”

    Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarlarına vatandaşların ilgisi bu yılda çok yoğun oluyor. Muratçeşme mahallesinde önceki akşam gerçekleşen mahalle iftarına binlerce vatandaş aileleri ile birlikte katıldı. İftar yemeği öncesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının pekiştiği bir ay olduğunu belirterek şunları söyledi: “Geleneksel olarak sürdürdüğümüz mahalle iftarlarımızda siz değerli Büyükçekmece ailemle aynı sofraları paylaşmak benim için en büyük mutluluktur. Büyükçekmece’de Ramazan ayı ruhuna ve maneviyatına uygun şekilde yaşanıyor. Gösterişli ve lüks mekanlarda yapılan iftar yemekleri Ramazan’ın ruhuyla bağdaşmaz. Ramazan demek bir hurmayı, bir zeytin tanesini, bir dilim ekmeği paylaşmak demektir. Bizler Büyükçekmece ailesi olarak bu sofralarda Ramazan’ın ruhuna uygun olarak, ekmeğimizi, sevgimizi, mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim.”

    Muratçeşme mahalle iftarında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Akgün, daha sonra Murat ve Gülser Karaaslan ailesine misafir oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir