• RİO KARNAVALINI ARATMADI

    18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin geleneksel korteji Büyükçekmece sahili Albatros’tan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

  • Yaklaşık 5 bin kişinin birbirinden renkli ve ilginç kostümlerle yürüdüğü festival kortejine Büyükçekmecelilerin ilgisi çok büyük oldu.

    64 ülkeden gelen sanat elçileri

    Korteje Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Sang KYu, Büyükçekmece’nin Makedonya’daki kardeş şehri Struga’nın Belediye Başkanı Mustafa Zabzun, Uluslararası Büyükçekmece Festival Komitesi Onursal Başkanı Tahsin Öztiryaki, 24. Dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Sekreteri Dr. Hakkı Sağlam, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gençlik Dairesi Başkanı Gencay Eroğlu, KKTC Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, Sanatçı Suat Suna, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, 64 ülkeden gelen sanat elçileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

    “Birinci kahraman Büyükçekmece ailemdir”

    18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış kortejinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu; “Başlıyoruz. Bu akşam 64 ülkeden gelen1330 sanat elçimizle sizleri selamlayarak 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni başlatıyoruz. Hepimize hayırlı olsun. Dünya kültür hayatına, sanat hayatına hayırlı olsun. Büyükçekmecemize hayırlı olsun. Dünya barışına, dünya dostluğuna, dünya kardeşliğine hayırlı olsun. Bu yola ilk çıktığımızda, sevgi birbirimize barış hepimize demiştik. 18 yıldır kesintisiz olarak bu festivali yaparak, Dünya Festivaller Birliği’nin 5 kez en iyi festival ödülünü aldık. Bunun birinci kahramanı siz çok değerli Büyük Büyükçekmece Ailemdir. Emeği geçen herkese sonsuz  teşekkür ediyorum.”

    Rio Karnavalı’nı aratmadı

    Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından Albatros mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü Brezilya’nın dünyaca ünlü Rio Karnavalı’nı aratmadı. Korteje katılan sivil toplum kuruluşları ve Büyükçekmecelilerin doğa, barış ve kardeşlik temalarını içeren kendi tasarladıkları ve diktikleri birbirinden renkli ve ilginç kostümler büyük beğeni topladı. Kordonboyu esnafının havai fişek ve konfetilerle verdiği destekle görsel bir şölene dönen 4 kilometrelik kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Gecenin finalinde gerçekleşen zumba gösterisi kortejin coşkusunu daha da büyüttü.

    07 012

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir