• SAĞLIKLI BİR KALP İÇİN TAVSİYELER

    Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği sağlık seminerleri kapsamında Kardiyolog Doç. Dr. Kenan İltimur, Toki Erdem Beyazıt İlkokulu’nda ebeveynlerle bir araya geldi.

  • Doğan Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerde, Doç. Dr. Kenan İltimur, kalp sağlığı ile ilgili katılımcılara önemli bilgiler verdi.

    Kalp hastalığı açısından risk gruplarına dikkat çeken İltimur, “ Genetik, yaş, cinsiyet, diyabet, tansiyon, şişmanlık, kolestrol yüksekliği, tütün ve madde kullanımları kalp hastalıklarını tetikler. Prof. Dr. Canan Karatay, kalp sağlığı ile ilgili ‘ekmeği az yiyin, şekeri azaltın, yürüyüş yapın’ tavsiyelerinde bulunuyor. Bunlara katılıyorum. Ancak, ‘kolestrol ilacı almayın’ yönündeki tavsiyesini doğru bulmuyorum. Hiçbir hekim boşu boşuna ilaç yazmaz. Bu konuda dünyadaki bilim adamlarının da bu yönde bir tavsiyesi yok” diye konuştu.

    SAĞLIKLI BİR KALP İÇİN…

    Doç. Dr. Kenan İltimur, sağlıklı bir kalp için de ebeveynlere, “Düzenli egzersiz yapın. Az alkol tüketin. İyi uyuyun. Uykuda vücut melatonin salgılar. Sağlıklı beslenin ve stresten uzak durun” tavsiyelerinde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir