• SANAT ENGEL TANIMAZ

    Esenyurt ’ta engelli vatandaşların el emekleriyle yapmış olduğu ürünlerinin bulunduğu “Sanat Engel Tanımaz” sergisi açıldı.

  • Esenyurt Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelliler Koordinasyon Şefliği bölümü işbirliğiyle ’’Sanat Engel Tanımaz’’ sergisi düzenlendi. Sergide Esenyurtlu engellilerin tüm engellerini aşıp yapmış olduğu aksesuar, tablolar, ahşap tasarımı, alçı ve ayna tasarımı gibi el işleri görücüye çıktı. Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen açılış törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Başkan Kadıoğlu engelli çocuklar eşliğinde açılış kurdelesini kesmesinin ardından sergiyi gezdi. Yapılan el işleri inceleyen Başkan Kadıoğlu engelli vatandaşlarla da yakından ilgilendi.

    “Engelli deyip geçmemek gerek”

    Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu sergi ile ilgili, “ Engelli deyip geçmemek gerek, eğitince, üzerine düşünce, emek verince onların da ellerinden birçok şeyin geldiğini görüyoruz. Bu kadar güzel şey becermişler, bunları görünce mutluluk duyuyorum. Onların da hayata tutunmak ve kendilerini ispatlamak için bu tarz şeylere ihtiyaç var. Bizler onlara yön vermişiz ve bunlar ortaya çıkmış. Ben onlar ve aileleri adına çok seviniyorum. İnşallah bu tarz şeyler yaygınlaşır tüm engeller aşılır, onlar da belli bir yere gelirler. Belli noktalarda çok başarılı olduklarını görebiliyoruz. Düşünün gözleri görmeyen engelli bir insan nasıl hafız olabiliyor. Bir yere odaklanınca her şey olabiliyor, burada da görüyoruz ki odaklanmışlar ve ortaya çok güzel şeyler çıkartmışlar’’ ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir