• SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ESENYURT’TA ANILDI

    Sarıkamış Şehitleri, Sarıkmaış Harekatı’nın 105. yılında Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle anıldı. Anma etkinliği öncesinde şehitler için etkinliğin yapılacağı Esenyurt Kültür Merkezi’ne Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi. Esenyurtlular, yağan yağmura rağmen yürüyüşe büyük bir ilgi gösterdi

  • Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Esenyurt Sarıkamış Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte düzenlediği etkinlikle Sarıkamış Şehitleri Esenyurt’ta anıldı. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anm​a etkinliğine Esenyurt İlçe Kaymakamı Vural Karagül, Göle Belediye Başkanı İlhan Güntekin, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan, Esenyurt Sarıkamış Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Özyiğit, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Sarıkamış’ta zor şartlarda mücadele verilen günleri anlatan fotoğraf sergisi ve Sarıkamış Harekatı’ndaki gerçek görüntülerden derlenen belgesel gösterimi katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

    ŞEHİTLER İÇİN TÜRKÜ SÖYLEDİLER

    Tarkan Köylü’nün, Sarıkamış şehitleri için özel olarak hazırladığı kum sanatı gösterisiyle devam eden programda, Yemen, Sarıkamış ve Çanakkale anısına derlemeleriyle ülkemizde ve yurt dışında birçok konser veren ve aynı zamanda ‘Sarıkamış Destanı’ belgeselinin sanat yönetmeni olan ses sanatçısı Recep Ergül, verdiği konserde şehitler anısına yazılan türküleri seslendirdi. Ergül, konser sonunda tüm ilçe protokolünü sahneye davet etti. Sanatçı ve protokol üyeleri şehitler için hep bir ağızdan Yemen türküsünü seslendirdi.

    ESENYURT SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

    Esenyurt İlçe Kaymakamı Vural Karagül, Göle Belediye Başkanı İlhan Güntekin, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan, dernek yönetimi ve çok sayıda vatandaş, yağan yağmura aldırmadan Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen askerler için yürüdü. Anma programı öncesi, saat 18.30’de Sarıkamış Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği önünden mehteran ekibi ve temsili asker kıyafeti giyen onbeşli torunları eşliğinde başlayan yürüyüş, Esenyurt Kültür Merkezi’nde son buldu.

    “ŞANLI TARİHİMİZİ BEDELLER ÖDEYEREK KAZANDIK”

    Türklerin her zaman tarihiyle övünen bir millet olduğunu söyleyen Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan, “Bugün burada, bundan tam 105 yıl önce, Sarıkamış’ta Allahuekber Dağları’nda soğuktan donarak şehit olan 90 bin vatan kahramanımızın, aziz şehitlerimizin anılarını yad etmek ve gelecekte de aynı vefayı göstereceğimiz sözüyle, bir asır sonra bugün hala izlerinde olduğumuzu göstermek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Biz her zaman tarihimizle övünen bir millet olduk. Bu şanlı tarih çok ağır bedeller ödenerek kazanılmıştır. Kimi zaman çorak topraklarda, kimi zaman denizlerde, kimi zaman dondurucu soğukta vatanı için yitip giden Anadolu’nun binlerce hikayesiyle doludur” dedi.

    “21. YÜZYILIN EN BÜYÜK DESTANINI YAZDILAR”

    Sarıkamış şehitlerinin eksi 45 derecede bir kahramanlık destanı yazdığını belirten Günerhan, “Gencecik delikanlılarımız Sarıkamış’ta düşmana değil, soğuğa mağlup olmuşlar; bu da milletimizin hafızasına acı bir hatıra olarak kazınmıştır. Sarıkamış şehitleri, eksi 45 derece bir soğukta kahramanlık destanı yazmışlardır. Mehmetçiğimiz Sarıkamış’ta bütün imkânsızlıklara rağmen mücadeleden kaçmamış, düşmana arkasını dönmemiş ve vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir. Şunu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız; onlar 21. yüzyılın en büyük destanını yazdılar. Aziz şehitlerimizin kefenleri dahi yoktu, dondurucu soğuk siperleri, kar da onlar için kefendi. Tüm bu zorluklara rağmen; bedenlerinde can, dizlerinde derman kalmayıncaya kadar geri dönmeyi hiç düşünmediler. Bu şanlı ordumuzun kahraman vatan evlatlarını sonsuza dek hüzünle anmaya devam edeceğiz. Bizler de onlardan aldığımız güçle, bir vefa borcu da olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde, tek yürek olarak vatanımız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

    BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ

    Programda konuşma yapan Göle Belediye Başkanı İlhan Güntekin, “Millet olarak bin yıldır her türlü tuzağa karşı dimdik ayaktayız. Bugün, bu topraklar için can veren şehitlerimiz sayesinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize Allah rahmet diliyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın” dedi. Esenyurt Belediyesi’ne anma gecesini düzenlediği için teşekkür eden sanatçı Recep Ergül ise, Sarıkamış şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir