• Sendika Avcılar Belediyesi’ne dava açıyor

    TÜM Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'nın (Tüm-Bel-Sen) çağrısı üzerine Avcılar Belediyesi önünde memurlar üçüncü kez kez eylem yaptı.

  • TÜM Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’nın (Tüm-Bel-Sen) çağrısı üzerine Avcılar Belediyesi önünde memurlar üçüncü kez  kez eylem yaptı. Belediye çalışan memurların ödenmeyen maaş ve çeşitli ödemelerinin  ortalama 15 bin TL’yi bulduğu iddia edildi  Tüm-Bel-Sen  İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Adem Erdem,  kısa süre içerisinde tüm memurlardan imza toplayarak 2020 yılı sonunda alacaklarının zaman aşımına uğramaması için Avcılar Belediyesi hakkında dava açacaklarını söyledi.

    Tüm Bel-Sen üyesi memurlar bugün saat 12.30’da Avcılar Belediyesi önünde toplandı. Sendikanın İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Adem Erdem, memurların 10 bin TL tutarında 9 ikramiye alacağı, sözleşmeli memurların da 1 maaş ve 13 ikramiyesi olmak üzere ortalama 15 bin alacaklarının  ödenmediğini söyledi.

    ERDEM: ZAM YAPILMADIĞI GİBİ MAAŞLAR DÜŞÜRÜLDÜ

    Erdem, ayrıca teknik personelin 2016 yılından bu yana ortalama 8 bin TL tutarında arazi tazminatlarının ödenmediğini ileri sürerek, şöyle dedi: “Belediye Başkanı, Avcılar Belediyesi emekçilerine demokratlığını ve emekçiden yana olduğunu gösterememiştir. Emekçilere gösterdiği keyfi hak kısıtlamalarıdır. Sözleşmeli memurların Ocak 2020 maaşlarına zam yapılmadığı gibi Avcılar Belediyesi Meclis kararıyla maaşları ortalama 300-TL düşürülmüştür. Belediye Başkanı emekçinin aleyhine yasal limitleri tanıyor, emekçilerin lehine olanları dikkate almıyor. Sözleşmeli memurlara, Mahalli İdareler Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesinde belirlenen limitlerin altında ücret vermektedir. Ayrıca yasal olarak zorunlu olduğu halde belediye personeline yemek verilmemektedir. Sözleşmeli memurlara yemek parası da verilmemektedir, memurlara da verilen tutar ihtiyacı karşılamamaktadır. Personel servisinde de kısıtlama yapılmıştır. 9 adet olan servis sayısı 5’e indirilmiş, pek çok personel servis hakkını kullanamamaktadır.

    Salgın döneminde emekçiler özveriyle riskli ortamlarda çalışmalarına karşın Avcılar Belediyesinde gerekli sağlık önlemlerine de uyulmamış, maske dağıtımında bile halen sorun yaşanmaktadır. Onlarca emekçi korona (covid-19) hastası olmuştur. Dönüşümlü çalışma düzenine geçilmediği gibi 10 yaş altında çocuğu olan annelerde genellikle işe gelmektedir. Bu yanlış uygulamalar neticesinde bazı birimlerin nerdeyse tamamı hastalığa yakalanmıştır. Emekçilerin ve ailelerinin sağlığına ve yaşamına değer verilmemektedir.
    Belediye başkanı göreve başlamadan önce “Birlikte yöneteceğini, şeffaf olacağını ve emekçilerin sorunlarına duyarlı olacağını” defalarca söylemiştir. Ancak önceki dönemlerde yaşadığımız adam kayırma ve taraflı yaklaşımlar devam etmektedir. Alacaklarının tamamını alan kayrılan müdürler ve memurlar da vardır. Öyle ki aynı müdürlükte çalışan çocuğu küçük olan annelerin bir kısmına salgın ile ilgili izin verilirken bir kısmına ise verilmemiştir. Şeffaflık olmadığı gibi emekçilerin sorunlarını dile getiren yetkili sendikayı da işine karışmakla itham etmektedir. 19 aylık dönemde yüzlerce emekçinin yeri değiştirilmiş, emekçilerin işyerine aidiyet duygusu zayıflatılmıştır. Belediye Başkanı kendi belediyesindeki emekçilere umut olamamaktadır. Bu nedenle onlarca emekçi başka kurumlara gitmiş, onlarcası da başka kurumlara gitmek için sıradadır. Bu sorunları dile getiren sendikamızın iş yeri temsilcisi de sürülmüştür.
    Gelinen aşamada memurların 10000-TL tutarında 9 adet ikramiye alacağı, sözleşmeli memurların da bir maaşı ve 13 adet ikramiyesi olmak üzere ortalama 15.000- TL alacağı ödenmemiştir. Teknik personelin 2016 yılından bu yana ortalama 8000-TL tutarında arazi tazminatları ödenmemiştir. Buradan Belediye Başkanına sesleniyoruz ne yazık ki sizin de önceliğiniz emekçiler olmamıştır. Başta müteahhit alacağı olmak üzere belediye borçlarının önemli bir kısmı ödenmesine karşın, Avcılar halkına hizmet sunan biz emekçilerin alacakları ödenmemiştir. Emekçiler Avcılar Belediye Başkanı’ndan ADALET istiyor!
    Avcılar Belediyesinin kötü yönetilmesi, sürekli ekonomik kriz içinde olması Toplu iş sözleşmelerinde emekçiye fatura edilmektedir. Bu haksızlığa karşı çıkan emekçilere ise Sayın Turan HANÇERLİ’nin tahammülü yoktur. Emeğe, emekçiye karşı olumsuz tutumlarıyla birlikte sendikamızı zayıflatma çabası emekçileri rahatsız etmektedir.
    Taleplerimizle ilgili işveren tarafı Belediye Başkanı Sayın Turan HANÇERLİ’ ye sesleniyoruz;
    -Emekçiler makul taleplerle toplu iş sözleşmesi masasına oturmuştur. Taleplerimizin kabul edilmesini,
    -Sözleşmeli memurlara yapılan ayrımcılığa son verilmesini, toplu sözleşmenin eşit ödenmesini ve yemekhane açılana kadar sözleşmeli memurlara da yemek ücreti verilmesini,
    -Sözleşmeli memurlara Mahalli İdareler Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesinde belirlenen limitlerin üzerinde maaş ödenmesini,
    -Beş yıla yakın süredir ödenmeyen alacaklarımızın derhal ödenmesini,
    -Temsilcimizi, diğer belediye çalışanları ile dayanışan Avcılar Belediyesi emekçilerini ve sendikamızı hedef alan keyfiliklerin ve saldırıların son bulmasını, sürgünün kaldırılmasını,
    -İş barışının ve çalışma düzeninin sağlanması için emekçilerin haklarına öncelik verilmesini ve alacaklarının zamanında ödenmesini istiyoruz.”

    Tüm-Bel-Sen  İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Adem Erdem, basın açıklamasından sonra kısa süre içerisinde tüm memurlardan imza toplayarak 2020 yılı sonunda alacaklarının

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir