• ‘SEVELİM, SEVİLELİM’

    Küçükçekmece Belediyesi Muharrem ayını özel bir etkinlikle daha taçlandırdı. 

  • İstanbul Cem Evi’nin katkılarıyla Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Mah-ı Matem- Zeynel Abidin Şükür Kurbanı ve Cem İbadeti başlıklı programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Cem Evi Başkanı Gazi Arslan, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Nilüfer Sarıtaş, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun sahne aldığı programda sanatçılar hak nefesleri ve türkü icralarıyla, katılımcıları manevi bir yolculuğa çıkardı.

    “SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

    AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca programda yaptığı konuşmada, , “ Farklı düşüncelerimiz olabilir, gözlerimizin renkleri farklı olabilir bilesiniz ki gözyaşlarımızın rengi aynıdır. Kutlu Doğum bizim, Kerbela’nın hüznü bizim, bu memleket bizim. 15 Temmuz gecesi nasıl ki, söz konusu vatansa, gerisi teferruat diyerek, bu vatana sahip çıktıysak, bundan sonrada vatanımıza sahip çıkmalıyız. Biz, hep zalimlerin karşısında, hakkın yanında olduk” dedi.

    Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise, Küçükçekmece’de görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

    “KUR’AN-I KERİM VE EHLİBEYT BİZE EMANET”

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, birlik mesajları içeren konuşmasında “Bizim 2 tane emanetimiz var ki onları bize Peygamberimiz (s.a.v) emanet etti. Birisi Kur’an-ı Kerim diğeri ehlibeyt. Artık günümüzde herkes ehlibeyt sevgisinin ne demek olduğunu biliyor. Kur’an-ı Kerim’i de lütfen hep beraber yeniden, yeniden ve yeniden öğrenelim. Kendimiz okuyalım, çünkü Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’i bizlere indirmiştir. Tek tek biz sorumluyuz. Eğer biz birbirimizin acılarına ortak olamazsak birbirimizin inandığı dini yaşamak için önünü açmazsak, yardımcı olmazsak, emin olun bir kör dövüşü içerisinde olacağız” dedi.

    “SEVELİM, SEVİLELİM, DÜNYA KİMSEYE KALMAZ”

    Başkan Karadeniz, konuşmasına Yunus Emre’nin dizelerinden bir örnekle devam ederek, “Gelin birlik olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim Sevilelim, Dünya Kimseye Kalmaz. Hepimizin bu dünya da barışa, huzura ve refaha yardım etme gibi bir borcumuz var ve bu da boynumuzun borcu. Bırakınız Sünniliği, Aleviliği… Bütün dünya insanlığı için biz nerede olursa olsun, kişi neye inanmak istiyorsa inansın neyi yapmak istiyorsa yapsın. Biz onu bu işi huzur, güven içerisinde yapmasına çalışmamız lazım. Unutmayalım biz yeni Kerbelalar olmasın diye birbirimizi sevmek zorundayız. Sakın böyle bir zorunluluğumuz yok demeyelim. Çünkü bu ülkeden başka Alevilerin gideceği başka bir toprak yok. Sünnilerin gideceği başka bir toprak yok. Alevilerin de Sünnilerin de başka bir bayrak altında yaşamak gibi bir amaçları ve düşünceleri yok. Bizim o kadar çok birliklerimiz, inançlarımız, değerlerimiz ve kültürlerimiz var ki işte bu birlikler bizi beraber kılmaya yeter ve artar” dedi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir