• Sevgi Mutfağı Projesi hayata geçti

    Lüleburgaz Belediyesi, kentteki ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Sevgi Mutfağı Projesi’ni hayata geçirdi. Tencereleri ihtiyaç sahipleri için pişirmeye başlayan ekipler, adresleri tespit edilen vatandaşların adreslerine haftanın 7 günü yemek dağıtacak. Hayallerinin yoksulluğun tamamen bittiği bir Lüleburgaz olduğunu söyleyen Başkan Gerenli, “Lüleburgaz’da hiç kimsenin yatağına aç girmesini istemiyoruz” diye konuştu.

  • Lüleburgaz Belediyesi koronavirüs salgınında ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Salgının başladığı günden bu yana 620 aileye 210 bin TL’lik nakdi destek sağlayan belediye, şimdi de ihtiyaç sahibi vatandaşlar için haftanın 7 günü sıcak yemek dağıtımı yapacak. Bu kapsamda Sevgi Mutfağı Projesi’ni harekete geçiren belediye Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde çalışmalara başladı. Çalışanların dezenfeksiyon tünelinden geçip maske, eldiven, bone ve galoşla önlem aldığı mutfakta yemekler el değmeden hazırlanıyor.

    “Kimse yatağına aç girmeyecek”

    Sevgi Mutfağı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Bu uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Lüleburgaz’da hiç kimsenin yatağına aç girmesini istemiyoruz. Bu nedenle gerçek ihtiyaç sahiplerini doğru bir şekilde belirlemek için önce Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’müzü kurduk. Pandeminin getirdiği şartlarda bunu hızlandırmak için arkadaşlarım büyük bir özveriyle çalıştılar” diye konuştu.

    Tek tek tespit edildiler

    İhtiyaç sahibi vatandaşların Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tek tek tespit edildiğini söyleyen Başkan Gerenli, “En hızlı bir şekilde Lüleburgaz’da gerçekten açlık sınırı altında yaşayan, ihtiyaç sahibi olan ve evinde yemek pişmeyen vatandaşlarımızı tespit ettik. Şimdi tek tek onlara çalışma arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu güzel yemekleri en azından bir miktar yara sarabilmek, onlara destek olabilmek ve bu zor günleri hep beraber aşabilmek ve daha sonrasında Lüleburgaz’da yoksulluğun tamamen bitmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

    “Doyurulmuş yoksullar değil yok edilmiş yoksulluk”

    Hedeflerinin doyurulmuş yoksullar değil yok edilmiş yoksulluk olduğunun altını çizen Gerenli, “Bu hedef doğrultusunda çalışmalara devam edeceğiz. Yerel yönetimler olarak yapabileceğimiz, bizim elimizdeki imkanlar doğrultusunda Lüleburgaz’da maalesef bu yaşanan şartlarda, evinde yemeği pişmeyen bütün vatandaşlarımıza ulaşıp, kimsenin yatağa aç girmemesini sağlayacağız” dedi.

    Adreslerine gönderilecek

    Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Samet Servet de yemeklerin ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yatalak ve bakıma muhtaç kişilere gönderileceğini belirtti. Yemeklerin kişilerin doğrudan adreslerine gönderileceğini kaydeden Servet, “Hazırlıklarımızı tamamladık. Her gün yaptığımız yemekleri 72 saat boyunca kavanozlarda saklıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğümüz denetimlerini yapıyor. Mevzuatın bütün gereklilerini yerine getirdik. Haftanın 7 günü günde bir öğün yemek göndereceğiz. Şu an başvuruları alıyoruz. Kişilerin durumunu sahada kontrol ediyoruz. Kontroller neticesinde uygun olanlara da yemeklerimizi göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

    Tam teşekküllü mutfak

    LYKA’da hazırlanan mutfağın tam teşekküllü endüstriyel mutfak olduğunu kaydeden Tesisler Müdürü Şeniz Gedemen, “Kovid 19 tedbirleri tamamen alındı. Halkımızın sağlığı ve hijyen kuralları gözetilerek tasarlandı. Mutfak girişine bir adet gümüş iyonlu hidrojen peroksit ile birlikte çalışan dezenfeksiyon tüneli konumlandırdık. İnsan sağlığına hiçbir zarar vermeyen etken maddesi var. Aşçılarımız ve aşçı yardımcılarımız dezenfekte olarak tesise girmekteler. Aşçılar ve aşçı yardımcıları haricinde kimseyi içeri almıyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir