• ŞİDDET VE TACİZE ÖNLEM ALINMALI

    Büyükçekmece Belediyesi Gençlik Platformu kadına şiddet konusunda bir bildiri yayınladı.

  • Büyükçekmece Belediyesi Gençlik Platformu üyeleri son zamanlarda sıkça yaşanan kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı sessiz kalmadı.

    Gençlik platformunun yayınladığı bildiride, son günlerde yaygınlaşan ve Türkiye’nin imajını olumsuz yansıtan kadına şiddet ve taciz olaylarının, sosyal ve kültürel anlamda özbenlik karmaşasının bazı kişilerde dışavurumu olarak yorumlandı.

    “Kadın ve erkek her alanda eşittir”

    Platform üyelerinin yayınladıkları bildiride şu ifadelere yer verildi:  Biz millet olarak kadın erkek binlerce yıldır yıldır her alanda birlikte mücadele ederek dünya tarihine adımızı yazdırdık. Türk milletinin örf, adet, gelenek ve töresinde kadın her zaman erkekle aynı seviyede yaşamış barışta ve savaşta, erkeğiyle mücadele etmiştir. Aynı zamanda kadına toplumdaki eşitliğini ilk veren din de İslam dinidir. Bugün yaşanılan taciz ve şiddet olaylarının temelinde kültür ve ahlaki sorunlar ile bu alanlardaki hurafe ve uydurmalar yaşanmaktadır.

    Acil önlem alınmalı

    Ülkeyi yönetenlerin bu konuda acil önlemler alması ve uzun vadeli olarak da ahlaki ve kültürel çöküntüyü durduracak tedbirleri bir an önce uygulamaya koymaları gerekmektedir. Çocuk istismarlarına ve tacizcilere şunu sormak gerekir ‘Sizin de çocuğunuz, karınız, kardeşiniz, anneniz var. Bir empati yapın. Aynı şeylerin sizin yakınlarınıza yapılmasını ister misiniz?

    Toplumun tamamına sesleniyoruz: Bir ahlak ve kişilik sorunu olan çocuk istismarı kadına şiddet ve tacizin önlenmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınıp çocuk ve kadınların güvenli bir ortamda korkusuzca yaşamaları sağlanmalı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir