• Sokağa çıkamayan vatandaşların imdadına belediye ekipleri koştu

    Yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadeleye yönelik alınan önlemler kapsamında uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağında sağlık sorunları yaşayan vatandaşların imdadına belediye ekipleri koştu.

  • İğne, pansuman, evde tedavi ve hasta nakli gibi birçok alanda vatandaşları mağdur etmeyen Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Covid-19 tedavisi biten ve taburcu olan hastaları da ailelerine kavuşturdu.

    Covid-19 tedavisi gören hastalara ambulans hizmeti

    Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00’e kadar uygulanan kesintisiz sokağa çıkma yasağında sağlık hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan gelen çağrıları yanıtsız bırakmadı.

    Kısıtlama nedeniyle evinden çıkmayan, yalnız yaşayan, engelli ve yatalak hastalara periyodik olarak evde sağlık hizmeti veren belediye ekipleri, 4 günlük sokağa çıkma yasağında da reçeteli enjeksiyon, serum uygulaması, yara bakımı, pansuman ve kan alma gibi sağlık hizmeti verdi. Evde verilen sağlık hizmetlerini dışında hasta nakil hizmeti de veren belediye ekipleri, Covid-19 tedavisi tamamlanan ve taburcu vatandaşları da tedavi gördükleri hastanelerden alarak evlerine ulaştırdı.

    Covid – 19’u yenen ve hastaneden taburcu edilen Cafer Erkul’da Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’nün ambulansı ile evine nakledildi.

    Taburcu edildi ailesine kavuştu

    Belediye ekiplerine teşekkür eden Cafer Erkul duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Başlangıçta burada teste gittik hastanede. Hastanede test pozitifmiş tabii biz bilmiyorduk. Buraya geldikten sonra arkamızdan bir ilaç gönderdiler o ilacı ilk gün kullandım beni mahvetti. Arkasından burada kendi kendime oksijen tüpü aldım serum falan getirttirdim buradan ama durumu kötüye götürdü hiç de iyi gitmedi o haplardan sonra. Arkasından hastaneye gittik. Hastanede hemen yatırdılar. Hastanede şimdiye kadar kaldık. Çok şükür Rabbime kendimize geldik. Allah şifasını verdi.”

    “Belediye bana geri döndü”

    Büyükçekmece Belediyesi’nin 4 günlük sokağa çıkma yasağında kesintisiz olarak sürdürdüğü evde sağlık hizmetleri vatandaşlar tarafından da takdir gördü.

    Elif Özakar: “Anneme iğne verdiler gittim özel hastanelere gelmediler. Belediyeye başvurdum hemen ertesi gün bana geri döndüler. Büyükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Zaten oldubitti memnunum.”

    Fahire Fahrünnisa Karakoç: “Büyükçekmece’nin sağlık yönü çok iyidir her zaman için. Bu arkadaşlarımız hiç bırakmazlar bizi. En ufak şeyde gelirler, yardımlarını yaparlar. Sağlık yönünden çok memnunum. Hemen gelip iğnemizi yapıp derdimizi dinliyorlar. Canı yürekten memnunum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir