• SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİR TASARLADILAR

    Başakşehirli çocuklar sürdürülebilir şehir tasarladı

  • Çocuklar atık malzemeleri kullanarak sürdürülebilir şehirler tasarladı. Başakşehir Living Lab’da, 10-12 yaş aralığındaki öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen atölye çalışmasında çocuklar, yanlarında getirdikleri atık malzemeler kullanarak şehir maketi yaptı.

    Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Living Lab ve İstanbul Desıng Factory işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Çocuklar ile sürdürülebilir şehir tasarımı’ atölyesi Endüstriyel Tasarımcı Pelin Öztürk önderliğinde gerçekleştirildi. 4 saat süren atölyede sürdürülebilir enerji kaynakları ile ilgili bilgiler verildi. Öğrenciler hayallerindeki sürdürülebilir şehirlerin taslağını oluşturdu. Ardından şehir maketleri oluşturuldu. Atölye, projelerin değerlendirilmesi ile son buldu.

     

    Eğitmen Pelin Öztürk, ekip çalışmasına önem verdiklerini ifade ederek, “Katılımcılarımız gruplara ayrılarak ekipler oluşturuldu. Ekipler, atık malzemelerden sürdürülebilir enerji kaynakları yani rüzgâr tribünleri, güneş panelleri gibi öğeleri içeren maketler yaptılar. Program sonunda 3 tane şehir maketimiz ortaya çıktı” dedi.

     

    Bir günlük etkinlik sonunda atölye ye katılan öğrencilere katılım sertifikası ve sürdürülebilir enerji konulu kitap armağan edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir