• Süt Kardeşler’in ilk gösterimi Esenyurt’ta

    Türk tiyatrosunun usta isimleri Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler tarafından yeniden tiyatroya uyarlanan "Süt Kardeşler" adlı oyun, Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonu ile ilk kez Esenyurt’ta sahnelenecek.

  • Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler tarafından yeniden uyarlanan “Süt Kardeşler” tiyatro oyununu, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Esenyurtlu tiyatroseverlerle buluşturacak. İlk gösterimi Esenyurt’ta yapılacak olan oyun, 5 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak.

    Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın öyküsünden Sadık Şendil’in sinema için senaryolaştırdığı ‘Süt Kardeşler’ adlı oyun, yıllar önce büyük usta Nejat Uygur tarafından sahnelenmişti. Türk sinemasında da büyük başarı sağlayan oyun, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından yeniden tiyatroya uyarlandı.

    Süt Kardeşler’in oyuncu kadrosunda, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Emine Ün, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Elif Gönlüm gibi dev isimler yer alıyor. Kostümleriyle, dekoruyla izleyicileri 1950’li yıllara götürecek oyun, 7’den 70’e herkesi hem güldürecek hem de sinirleri bozacak. Süheyl ve Behzat Uygur, yıllar sonra yeniden sahnelenecek olan oyunu, “asabi-komedi” olarak nitelendiriyor.

    Oyunu izlemek isteyen Esenyurtlu tiyatroseverler, biletleri Esenyurt Kültür İşleri Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak temin edebilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir