• Suudi Kralı İzin Verdi. ABD Asker Konuşlandıracak.

  • ABD’nin stratejik planlarını korumak ve Suudi Arabistan’ın savunmasına destek olmak amacıyla Suudi Arabistan’a Amerikan askeri göndermesine Kral Selman bin Abdulaziz tarafından onay verildi.

     

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından, Amerika Birleşik Devletleri ordusu, ABD Savunma Bakanlığı ve Suudi Arabistan’ın isteği ve karşılıklı koordinasyonu ile Suudi Arabistan’a güç transferi ve konuşlandırma ile ilgili olarak Suudi Arabistan’ın yetki verdiğini beyan eden bildiri yayınlandı. Bildiri detaylarında acil ve ciddi var olan tehlikelere atıflarda bulunarak, bu durumun ABD’nin çıkarlarını ve güçlerini savunmak için olumlu olduğu yayınlandı. Ayrıca, olabilecek en uygun noktalarda konuşlanabilmek amacıyla Suudi yetkililer ile çalışıldığı belirtildi.

     

    Suudi Arabistan’dan Açıklama Geldi

    SPA (Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı) açıklama yaparak “Suudi Arabistan’ın ABD ile yaptığı işbirliği çerçevesinde bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından ABD kuvvetlerine izin verildiğini” belirtti.

     

    Bu çerçeve içerisinde ABD ordusundan ne kadar bir asker geleceği ve bunların ne kadarlık bir kısmının Suudi Arabistan güvenliğini korumak ne kadarlık kısmının Ortadoğu’da istikrar ve ABD çıkarları için çalışacağına dair detaylar açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde ABD ve Suudi askeri yetkililerin bir araya gelmesi ve toplantılar sonucunda bunların da açıklanması bekleniyor. Ortadoğu bölgesindeki diğer ülkelerden konu hakkında bir tepki gelmezken başta İran olmak üzere birçok ülkenin bundan rahatsız duyulacağı ifade ediliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir