• TARİHE İZ BIRAKACAK

    Yaşam Vadisi açılışını gölgelemek için karalama kampanyası yapanları sert bir dille kınayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yaşam Vadisi, Beylikdüzü tarihine iz bırakacak önemli bir eser olmuştur. Bu gündemi bugün başka yerlere çekmek isteyenler yarın bir parçası olmaktan gurur duyacaklar" diye konuştu.

  • Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclisi, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde gerçekleşti. Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan İmamoğlu, tüm şehitler için Allah’tan rahmet diledi. Haziran Ayı Belediye Meclisi’nde Gündem Maddeleri’ne geçilmeden önce AK Parti Meclis Grubu, 1 sözlü ve 1 yazılı önerge sundu. Her ikisi de mecliste oy birliği ile kabul edildi. Mecliste 28 Gündem Maddesi ve 4 Komisyon Raporu görüşüldü. Maddelerden 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28. Maddeler meclisten oy birliği ile geçerken, 8 ve 9. Maddeler ise oy çokluğu ile geçti. Yine Komisyon Raporlarından 29 ve 32. Madde oy çokluğu ile 30 ve 31. Madde oy birliği ile kabul edildi.

    “Manipüleye Toplum Fırsat Vermiyor”

    Muhtarların Yaşam Vadisi’nin Beylikdüzü’ne kazandırılmasından dolayı paylaştığı tebrik mektuplarının okunduğu Mecliste, Yaşam Vadisi içerisinde bulunan Rauf Denktaş Anıtı üzerinden İstanbul’un en büyük parklarından biri olan Yaşam Vadisi açılışını gölgelemek isteyenleri kınayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü için Yaşam Vadisi’nin çok önemli bir kazanım ve tarihi bir an olduğunu belirterek, “Bu gündemi başka bir gündeme çevirmek isteyenler, aradan yıllar geçtikçe bugünün bir parçası, bir ferdi olmaktan gurur duyacaklar, her yerde onurla anlatacaklar. Böyle güzel bir eserin manipüle edilmesine toplum fırsat vermiyor. On binlerce vatandaşımız her gün orada. Mutlulukları, cümleleri beni mahçup edecek boyutta. O yüzden tüm bu güzel dönüşleri emeği geçen herkes için alıyorum. Biz bu sürece katkı yapan tüm belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Anıt, Tarihten Bir Kesit Anlatıyor

    Mecliste, gündeme getirilen Rauf Denktaş Anıtı’yla ilgili söz alan Beylikdüzü Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Doğan Subaşı ise, AK Parti Grubu’nun öne sürdüğü ithamlara açıklık getirerek, “Anıtlar genellikle bir kompozisyonu anlatır. Simgeler üzerinden anlatılır. Bu anıtta 1955 tarihinden itibaren başlayan modern Kıbrıs tarihinin önemli aşamaları ortaya konuluyor. 1959-60 antlaşmalarını canlandıran bir rölyef görüyorsunuz.  Orada Fazıl Küçük’ün bulunuşu, Denktaş’ın masaya vuruşu bir şey anlatıyor. 59’dan önce Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıs’ın kendilerine ait olduğunu ve Türklerin azınlık olduğunu, haklarını olmadığını söylüyorlar. Bu antlaşma ile Türkler Kıbrıs’ın kurucu iki halkından biri oluyor. Dünya kabul ediyor bunu. Bütün bu olayların merkezinde Rauf Denktaş vardır. Bu anıt bu süreci anlatıyor.” şeklinde bilgiler verdi. Subaşı ayrıca anıtla ilgili üç ayrı tasarım seçeneğinin Denktaş Ailesi’ne gönderildiğini ve anıtın ailenin onayı ile yapıldığını belirtti. Demokratik gösteri hakkını her zaman savunduğunu ifade eden Subaşı, anıta yapılan saldırıların tarihi bilinçsizliğe de kurban gittiğini aktardı. Denktaş Anıtı’nın Beylikdüzü’nün onuru olduğunu söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir