• TARTIŞAN ÇİFTLER KORKMASIN

    Küçükçekmece Belediyesi ve İBB’nin katkılarıyla düzenlenen söyleşide konuşan Psikolog Kübra Nur Uzun, ‘Evlilik Sorunları ve İletişim Becerileri’ hakkında katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

  • Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, her insanın ruhsal hasarlar alarak büyüdüğüne dikkat çeken Uzun, “Her insanın zihninde bir resim vardır. Ruhsal olarak küçüklükten beri bizi çok etkileyen insanların olumlu ve olumsuz karakteristik özellikleri bu resmi oluşturur. Buna imago diyoruz. Aşık olduğumuz kişiye o resmin uymasını isteriz. Hatta imagonun etkisiyle ‘sanki uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz’ deriz” dedi.

    “TARTIŞIYORSANIZ KORKMAYIN”

    Katılımcılara, ‘evlilikte tartışmalar varsa korkmayın’ sözüyle seslenen Kübra Nur Uzun, “Tartışıyorsanız korkmayın. Her şey süt limansa ilişki bitmiştir. Çiftler sorun çözebilme kapasitesine sahip olmalıdır. Bunun için de sorumluluk duygusu kazanmalıdır. Tartışmalarda haklı haksız unutmalıyız. Kendinize ‘Bu evlilikte kalmak mı istiyorum, gitmek mi istiyorum?’ diye sorun. Kalacaksam sorunu çözmemiz gerekiyor. Herkes ilişki içinde kendi duygusuna sahip çıkmalıdır. Üzülüyorsak, öfke hissediyorsak bunlar benim duygularım demeliyiz. Eşinizle, bana böyle hissettiriyorsun diyerek düşüncelerinizi paylaşmalısınız. Bunu yapacak olan da genelde sorumluluk alan taraftır” diye konuştu.

    “SORUNLARI ÖTELEMEYİN VE ŞİMDİ ÇÖZÜN”

    Bir insanı değiştirmenin mümkün olmayacağını söyleyen Psikolog Uzun, “İnsan ancak kendi isterse değişebilir. İlişkide sabretmek ve boyun eğmek yoktur. Fedakârlık vardır. Eğer bir yerde yanlış varsa göz yummayın ve düzelir demeyin. Sorunları ötelemeyin ve şimdi çözün. Yoksa bir yerden sonra ilişki kangren olur. Boşanma kararı almak da bir sorumluluk almaktır” dedi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir