• Tehlike çanları Avcılar için çalıyor… Depremin ardından 21 yıl geçti ama hiç birşey değişmedi

    17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde en çok can kaybı ve hasarın olduğu yerlerden Avcılar’da aradan geçen 21 yıla rağmen 17 Ağustos’ta orta riskli olarak gösterilen 354 bina; hasar durumunu ve olası depremde yıkılma ihtimalini koruyor

  • 17 Ağustos 1999 yılında bu yana ‘orta hasarlı’ olarak varlığını sürdüren 30 yılı aşkın ömre sahip binalar, Avcılar‘da tehlike saçıyor. Şimdiye kadar Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yönetiminde ilçedeki 3 bin binanın kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına rağmen söz konusu 354 binanın akıbeti ise korku vermeye devam ediyor. Binalara ilişkin konuşan Hançerli, “Bunların önemli bir kısmında insanların oturumu devam ediyor. Bakanlıktan gelen talimat ile bunlara tebligatları yaptık. Korona virüs nedeniyle 3 ay daha ek bir süre verildi buralara. Bu binaların bir kısmı boşaldığı ve önümüzdeki 3 ay içinde buraların tamamının boşalması veya yasal usulüne uygun güçlendirme veya yapıldığına dair resmi belgeleri sunarlarsa yıkılmayacak” dedi.

    DENİZE DOĞRU KAYMA YOK

    Avcılar zeminin kaygan bir zemin olduğu ile ilgili iddialara cevap veren Hançerli, “Denize doğru kayma iddiası vesaire bunlar gerçek dışı doğru değil. Avcılar zemini özelliklerini biliyoruz bir kaya zemin sert bir zemin değil bunları biliyoruz. Bu İstanbul‘umuzun aslında çok önemli bir kısmı böyle çok az bir kısmının zemini kaya. Marmara Deniz kenarının tamamının toprağı böyle. Güngören formasyonu Bakırköy Formasyonu dedikleri bir toprak çeşidi. Dolayısıyla bu toprağın çok güvenli sert bir zemin olmadığını herkes biliyor. Bu zemine göre bina yapılamaz diyen de yok. Zemine özel önemleri dikkat alarak bina yapılması gerektiği uzmanlar tarafından ifade ediliyor” ifadelerini kullandı.

    DENİZKÖŞKLER RİSKLİ
    İlçe genelinde binalarda hızlı tarama testlerinin sürdüğünü söyleyen Hançerli en riskli olduğu düşünülen mahallenin adını verdi. Hançerli, “En riskli olduğu değerlendirmesini yaptığımız öncelik olduğu değerlendirmesini yaptığımız mahallemizde Denizköşkler Mahalle’mizde en hızlı şekilde tarama devam ediyor” dedi.

    GAZETE DAMGA

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir