• TOPRAK’TAN GÖZÜ YAŞLI BABAYI DUYGULANDIRAN JEST

    Rumeli Balkanları Türk Halk şairi Fehim Şanlıtürk, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin, 50 yaşında yaşamını yitiren oğlu Erkan Şanlıtürk’ün ardından yazdığı ağıt halindeki dizelerinin yanı sıra üzerinde fotoğrafının da yer aldığı  tabloyu ‘Babalar Günü’ nedeniyle hediye etmesi karşısında gözyaşlarını tutamadı.

  • Bulgaristan’ın Kırcaali Bölgesi’nde 80 yıl önce dünyaya gelen ve 14 yaşındayken oturdukları köye gelen, kendisini görünce sarılıp dolma kalem hediye eden Nazım Hikmet’ten cesaret alarak duygularını kağıda dökmeye başlayan Fehim Şanlıtürk, 1989 yılındaki büyük baskılar üzerine göç ile Türkiye’ye geldi. Üç çocuk babası Fehim Şanlıtürk, bugüne kadar büyük bölümü basılan 980 şiiri yazarken, geçen 9 Eylül’de Avcılar Belediyesi’nde çalışan oğlu Erkan’ı 50 yaşında yitirdi. Eşi Adile ile birlikte adeta yıkılan gözü yaşlı baba, oğlunun ardından duygularını yine kaleme döktü. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, mesai arkadaşları tarafından çok sevilen Fehim Şanlıtürk’ün ardından ‘Babadan oğla ağıt’ adlı şiiri yazan Erkan Şanlıtürk’ü Ramazan Bayramı ve ‘Babalar Günü’ nedeniyle unutmayarak evinde ziyaret etti. Başkan Dr. Toprak Benli, yaşlı babaya, çiçek ve çikolatanın yanı sıra içten duygularının yansıtan yazdığı ağıtın dizelerinin yanı sıra yitirdiği oğlunun fotoğrafının da yer aldığı tabloyu hediye etti.

    Hiç beklemediği bu jestte oldukça duygulanan Rumeli Balkanları Türk Halk Şairi Fehim Şanlıtürk, kendilerini ve oğlunu unutmayan, sorunları ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye teşekkür etti. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir