• Ücretsiz tablet kimlere verilecek, dağıtımı nasıl yapıcak

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından dağıtımı yapılacak olan 500 bin bedava tablet bilgisayar dağıtımının şartları ve dağıtımının nasıl olacağı milyonlarca veli tarafından merak ediliyor. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı 500 bin ücretsiz tablet başvurusu nasıl olacak? Ücretsiz tablet dağıtımı başvurusu nasıl ve nereden yapılacak? Başvuru linki var mı, formu nasıl doldurulacak?

  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından dağıtımı yapılacak olan 500 bin bedava tablet bilgisayar dağıtımının şartları ve dağıtımının nasıl olacağı milyonlarca veli tarafından merak ediliyor. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı 500 bin ücretsiz tablet başvurusu nasıl olacak? Ücretsiz tablet dağıtımı başvurusu nasıl ve nereden yapılacak? Başvuru linki var mı, formu nasıl doldurulacak?

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından dağıtımı yapılacak olan 500 bin bedava tablet bilgisayar dağıtımı öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. MEB tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, açıklamada ücretsiz tablet dağıtımı başvurusu ve şartları hakkında merak edilenlerle ilgi bilgi verilmişti. Markası henüz belli olmayan ücretsiz tabletlerin bu haftadan itibaren dağıtılacağı açıklanmıştı.

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 500 bin bedava tablet başvurularına ilişkin form ya da link bulunmuyor. Ancak bazı belediyeler ve sivil toplum örgütleri maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere doğrudan tablet ulaştırılıyor.

    MEB ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI NASIL OLACAK?

    Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek. Bu haftadan haftadan itibaren öğrencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye başlanacak.

    ÜCRETSİZ TABLET KİMLERİ VERİLECEK?

    Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı.

    ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI NASIL YAPILACAK?

    Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

    SABAH

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir