• UEFA Karar Verdi.. Fenerbahçe Avrupa’da..

  • Fenerbahçe, Finansal Fair Play çerçevesinde Avrupa’dan men edilmesi uzun bir süredir gündemdeydi. Kulüpte başta başkan Ali Koç olmak üzere Fenerbahçe futbol takımı yöneticilerinin uzun zamandır sarf ettikleri çaba olumlu cevap verdi. TRT Spor’un verdiği habere göre; UEFA, aldığı kararla Finansal Fair Play kapsamında yaptırımlar olacağı ama Avrupa kupalarından men edilmeyeceğini açıkladı.

     

    UEFA, Fenerbahçe’ye Avrupa kupalarından men cezası yerine 2 milyon € para cezası verdi. Eğer, Fenerbahçe kulubü mevcut borçlarını 15 Ekim 2019’a kadar yapılandırmaya giderse 2 milyon €’luk ceza 1 milyon €’ya düşürülecek. Ayrıca, 2020 -2021 ve 2021 – 2022 sezonunda Fenerbahçe kulubü aldığı futbolcudan daha fazla futbolcu satmak zorunda kaldı. Fenerbahçe’nin UEFA’dan aldığı cezalar madde madde şöyle;

    • 2 milyon Euro para cezası. Eğer yapılandırmaya gidilirse 1 milyon Euro’ya düşürülecek.
    • Kadrosunda en fazla 23 futbolcu bulundurabilecek.
    • 2021 – 2022 sezonu sonuna kadar artı transfer bakiyesi vermek zorunda. Eğer ki artı transfer bakiyesi gerçekleşmezse yeni aldığı transferleri Avrupa maçlarında oynatamayacak.

     

    Fenerbahçe kulübü maddi zorlukları taraftarlarıyla beraber aşabilmek için 4 Nisan 2019’da Fener Ol kampanyası başlatmıştı. Bu kampanya neticesinde toplanan paranın 150 milyon TL’ye yaklaştığı duyurulmuştu. Taraftarların bugüne kadar destek olmak amacıyla atmış olduğu sms sayısı 1 milyon 640 binden fazla olmuştu. Fener Ol kampanyası kapsamında Acun Ilıcalı ve Ferit Şahenk destek olmak amacıyla TV8 ve Star TV’de WinWin yayınları yaparak bağış yapanlar arasından noter huzurunda yapılan çekiliş ile 5 ev ve 20 araba sahibini bulurken toplam 5 bin hediye dağıtıldı. Hem bağış veren taraftarlar hediyeler kazandı hem de Fenerbahçe rekor bağış toplayarak UEFA tarafından ceza almaktan kurtuldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir