• ENGİN: KAYYUMLA YÖNETEMEZSİNİZ!

    TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne gerçekleştirilen atamayı eleştirerek Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlilerinin sandık iradesinin hiçe sayıldığını söyledi. 

  • Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçiminde oyların %86’sını alan Prof. Dr. Gülay BARBAROSOĞLU’nun yerine seçime girmeyen Mehmed ÖZKAN’ın Kanun Hükmünde Kararname  kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını eleştiren Didem ENGİN, “Önceki gün üniversitelere ilk kayyum atandı. Her fırsatta sandık iradesinden bahseden AKP, Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlilerinin %86’lık sandık iradesini hiçe sayarak, seçime dahi girmeyen birini sözde rektör olarak atadı.” dedi. 

    AKP’nin 2002 yılındaki seçim beyannamesini hatırlatan Didem ENGİN, “AKP, 2002 seçim beyannamesinde şu sözü vermişti: Üniversiteler, her çeşit düşüncenin demokratik bir ortamda, hoşgörü içinde öğretilip tartışıldığı, yasakların ve sınırlamaların olmadığı özgür forumlara dönüştürülecek ve her kademedeki akademik yönetici seçimle işbaşına gelecek’. Biliyorum inanması zor ama bu AKP’nin seçim vaadiydi diyerek Hükümet’in geçmişte verdiği sözlerin aksi bir tutum sergilediğini vurguladı.

    Bir taraftan halkımıza bu sözleri vererek oy alacaksınız, diğer taraftan Olağanüstü Hal fırsatçılığı yaparak üniversitelerimizi kendi siyasi iradenize bağımlı hale getirmeye çalışacaksınız” diyen Didem ENGİN, AKP’nin OHAL’i baskı aracı olarak kullanmasını eleştirdi. 

     Belli ki üniversitelerin özgürleşmesinden, siyasi baskılardan uzak akademik özerkliğe kavuşmasından korkuyorsunuz” diyen Didem ENGİN “ama bilin ki üniversiteleri kayyumla yönetemezsiniz!” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir