• Ünlü anketçi duyurdu… İşte Ekrem İmamoğlu’nun masasındaki son seçim anketi

    MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, "Bu anket, Ekrem İmamoğlu'nun önündeki son çalışma" diyerek yaptıkları araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

  • MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, İstanbul’da yaptıkları son seçim anketine dair verileri açıkladı. MAK Danışmanlık’ın 27-30 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da 5 bin 500 kişi üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları, 23 Haziran’daki seçimde Ekrem İmamoğlu’na oy verenlerin oranının artacağını gösteriyor.

    MAK Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, TV 5’de yayınlanan ve gazeteci Mustafa Yılmaz’ın sunduğu “Kulis Ankara” programına konuk oldu. Kulat, programın sonunda, “31 Mart Seçimleri Sonrası İstanbul Seçim Sonuçları Araştırması” başlığıyla yaptıkları son seçim anketine dair verileri açıkladı.

    YANILMA PAYI YÜZDE 1,2 ORANINDA

    Anket, 31 Mart seçimlerinin ardından ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ‘iptal’ kararından önce yapılan son anket olmasının yanı sıra, Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun masasındaki son anket olması bakımından da önem taşıyor. Mehmet Ali Kulat’ın verdiği bilgiye göre; 1,2 oranında yanılma payı olan anket, İstanbul’da, 27-30 Nisan tarihleri arasında, 5 bin 500 denek üzerinde yapıldı. Anket yapılırken deneklere, “31 Mart’ta hangi partiye oy verdiniz?” sorusuna verilen cevaplara göre, o oranlar, kota olarak uygulandı. Anket verilerine göre, 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyenlerin oranı yüzde 17.

    SANDIĞA GİTMEYECEK SEÇMEN HANGİ PARTİYE OY VERİYOR?

    Ankette, sandığa gitmeyen seçmenin bu tavrının sebeplerini de anlamaya çalıştıklarını belirten Kulat, kotasız olarak bakıldığında seçmenin yaklaşık yüzde 41’inin CHP’ye, yüzde 40.6’sının da AK Parti’ye oy verdiğini söylediğini kaydetti.

    İMAMOĞLU’NUN İMAJI ONA OY VERMEYENLERDE DE OLUMLU

    Kulat, deneklere Ekrem İmamoğlu imajı’na dair soru da sorduklarını belirterek, “Ekrem İmamoğlu’nun imajına, Ekrem İmamoğlu’na oy verenden daha fazla kişi olumlu bakıyor. Ekrem İmamoğlu, imajını daha da güçlendirmiş. Onun için söylüyorum.” dedi.

    SEÇMENİN YÜZDE 56’SI “HİLE YAPILDI” İDDİASINA İNANMIYOR

    Mehmet Ali Kulat, “Seçimde bir hile yapıldığını düşünüyor musunuz?” sorusuna deneklerin yüzde 56’sının “Hayır, düşünmüyorum”, yüzde 36’sının ise “Evet, düşünüyorum” cevabı verdiğini kaydetti. Kulat, “Yani AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen seçmenin de bir kısmı, hile olmadığını düşünüyor” ifadesini kullandı.

    SEÇMENİN YÜZDE 52’Sİ İPTAL KARARI BEKLEMİYORDU

    Kulat, YSK’nın kararının henüz açıklanmadığı anket tarihinde deneklere, “YSK’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimini iptal edeceğini ve seçimin tekrarlanması kararı vereceğini düşünüyor musunuz?” sorusunu da sorduklarını söyledi. Kulat, bu soruya “Hayır” cevabı verenlerin oranının %52 olduğunu kaydetti.

    “İMAMOĞLU’NA OY VERME ORANI ARTACAK”

    Bu verileri değerlendiren Mehmet Ali Kulat, “Bu fotoğraf doğru çıkarsa, bu veriler Ekrem İmamoğlu’na oy verme oranının artacağını gösteriyor” şeklinde konuştu.

    ANKET, İMAMOĞLU’NUN MASASINDA

    Kulat, bu anketin sonuçlarını, Ekrem İmamoğlu’na da özel bir sunumla takdim ettiklerini kaydetti. Kulat, “Bu anket, Ekrem İmamoğlu’nun önündeki son çalışma” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir