• UYARI ÜSTÜNE UYARI GELDİ!

    Önce İstanbul için hava durumu uyarısı geldi, ardından da Mardin, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak için kükürtlü yağmur uyarısı verildi. İşte Meteoroloji'nin yeni hava durumu tahminleri

  • Meteoroloji yeni hava durumu tahminleriyle birlikte arka arkaya uyarılar geçti. İlk uyarı İstanbul için yapıldı, ardından Diyarbakır, Hakkari ve Gaziantep başta olmak üzere doğu ve güneydoğudaki iller için alarm geldi.

    DEAŞ’ın hava saldırılarını engellemek için ateşe verdiği Musul’un güneyindeki kükürt tesisinden yayılan zehirli gazlarla yüklü bulutlar Türkiye’ye ulaştı.

    NASA’nın yayınladığı haritada kükürt yüklü bulutların etkileyeceği bölge gösterilmişti. Bugün de o bölgede yağmur var. Meteoroloji uzmanları yağışların kükürtlü ve asit yüklü olduğu konusunda uyarı yapıyorlar

    Beklenen yağmurlar bugün Güneydoğu Anadolu bölgesinde başladı. Meteoroloji yayınladığı son hava durumunda bazı iller için alarm verdi. Bu illerden Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari ile Bitlis, Siirt ve Batman asit yağmuru riski altında olan yerler. Uzmanlar bugünkü yağmurun altında kalınmamasını ve yağmur suyunun tüketilmemesini öneriyor.

    Asit dolu bulutların 7 gün boyunca havada asılı kalabildiği de vurgulanıyor.

    HAKKARİ’DE ‘ZEHİRLİ GAZ’ TELAŞI

    Hakkari’de etkili olan sağanak yağmur belirli aralıklarla etkisini sürdürürken vatandaşları ise zehirli gaz telaşı sardı. Vatandaşlar, Musul’daki kükürt fabrikasının yanması sonucunda atmosfere yayılan zehirli gaz nedeniyle tedirginlik içinde olduklarını belirtti.

    Sabah saatlerinde aniden etkili olan sağanak yağmur ve akabinde oluşan sis, şehir merkezini görünmez hale getirdi. Şehir merkezinde yağmur etkisini sürdürürken yüksek kesimler ise beyaza büründü. Karayolları yetkilileri, olası kaya düşmelerine karşı Hakkari-Van karayolunda yolculuk yapanların dikkatli olması uyarısında bulundu.

    Hava tahmin raporlarına göre ise, Hakkari il genelinde yağışların perşembe gününe kadar devam edeceğini açıklandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir