• VATANDAŞA DA %30 ZAM YAPACAK MISINIZ?

    CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Cumhurbaşkanlığı bütçesine geçen yıla nazaran %30'luk zam yapıldığını hatırlattı.

  • TBMM devam eden 2018 yılı bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı için ayrılan dev bütçeyi gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Cumhurbaşkanlığı bütçesine geçen yıla nazaran %30’luk zam yapıldığını hatırlatarak “Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yaptığınız gibi asgari ücretlilerin, emeklilerin, memurların, emekçilerin maaşları için de geçen seneye göre %30’luk bir zam yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

    Cumhurbaşkanlığı bütçesinin  2002 yılında 18 milyon 850 bin TL iken, 2017 yılında  648 milyon 488 bin TL’ye yükseltildiğini hatırlatan Didem ENGİN, “Bugün üzerinde görüştüğümüz 2018 yılı bütçesinde ise Cumhurbaşkanlığı’na tam 845 milyon 365 bin TL ayrılmak isteniyor. Yani Cumhurbaşkanlığı harcamaları geçen yıla göre %30, 2002’ye göre %4384 artmış durumda” dedi.

    VATANDAŞA GELİNCE ZAM ÜSTÜNE ZAM, VERGİ ÜSTÜNE VERGİ!

    Didem ENGİN 2018 yılı merkezi bütçesinde vatandaşın üzerine bindirilen vergi ve zamlara “Vatandaşlarımıza gelince zam üstüne zam, vergi üstüne vergi bindiriyorsunuz, asgari ücretlilerden fedakârlık bekliyorsunuz ama söz konusu saray olunca ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyorsunuz” sözleri ile tepkisini gösterdi.

    VATANDAŞA DA %30 ZAM YAPACAK MISINIZ?

    Şimdi sayın bakanlara soruyorum” diyen Didem ENGİN, “Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yaptığınız gibi asgari ücretlilerin, emeklilerin, memurların, emekçilerin maaşları için de geçen seneye göre %30’luk bir zam yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

    CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİNDEKİ ARTIŞIN SEBEBİ ZARURETMİŞ, FAZLADAN ARTIŞ YOKMUŞ!

    Didem ENGİN’in sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Recep AKDAĞ, asgari ücreti 1.404 liraya getiren hükûmetlerin AKP Hükümetleri olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ da Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesinde yaşanan %30’luk artışa yönelik olarak “Elbette Cumhurbaşkanlığı devletin başı olarak Cumhurbaşkanının görev yaptığı yer, milletimizin, devletimizin temsiline uygun görevlerin sürdürülmesi bakımından son derece önemli. Bir hassasiyet gösteriliyor. Ayrıca, orada devam eden inşaatlar var. Şu anda kütüphane yapımı devam ediyor, başka devam eden imalatlar var. Bu çerçevede bir artış var. Diğer bütçe kalemlerine baktığınızda orantılı bir artışın burada olduğunu görüyoruz yani fazladan bir artış yok, zaruretten kaynaklı ihtiyaçları karşılayacak bir artış yapılmıştır” cevabını vererek yapılan artışı savundu ancak asgari ücretlilere, emeklilere, memurlara paralel bir zam yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtsız bıraktı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir