• Vatandaşın derdi deprem, korona onların derdi başka

    Avcılar Belediye meclisi koronavirüs salgınının ardından ilk kez toplandı. İstanbul’un en riskli ilçesi olan Avcılar’da deprem komisyonu bile olmazken Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kuruldu.

  • İstanbul’un en riskli ilçeleri arasında ilk sırada yer alan Avcılar’da belediye meclis toplantısında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komisyon kuruldu. Depremde yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, binlerce binanın hasar gördüğü Avcılar’da Deprem Komisyonu bile olmazken Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komisyonu kurulması vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Bu komisyonun Avcılar’da nasıl bir görev yürüteceği ise merak konusu.

    İBB’nin deprem raporu Avcılar için korkutucu

    İBB, 39 ilçe için ayrı ayrı “İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları” hazırlamıştı. Kitapçıklarda, olası bir depremde yaşanacak bina hasarları, can kaybı ve yaralanmalar, altyapı hasarları ve geçici barınma ihtiyacı gibi bileşenlere dair bilgiler yer alıyordu. Buna göre 7.5 şiddetinde olası İstanbul depreminden Avcılar’da 500 can kaybı. 16 bin hasarlı bina ve 35 bin hanenin barınma ihtiyacı ortaya çıkacak.

    KORONAVİRÜS KOMİSYONUDA YOK

    Dünyayı ve ülkenizi etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili bir çok belediyede işi sıkı tutup komisyon kurarken Avcılar Belediyesi bununla ilgili herhangi bir komisyon kurmadı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir