• VERECEĞİNİZ HER OY BENİM NAMUSUM OLACAK!

    Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara seçim startını verdikten sonra her akşam bir mahallede vatandaşlarla bir araya geliyor. Cem Kara vatandaşların oyuna talip olurken “Vereceğiniz her oy benim namusum olacak” dedi.

  • Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara her akşam bir mahallede vatandaşlarla bir araya geliyor. 2009’da imar
    planları olmayan, kolu kanadı kırık bir ilçenin on yıldır yapılan  çalışmalarla değişen, gelişen ve zenginleşen yüzünü gözler önüne seren Başkan Cem Kara havasıyla, doğasıyla, suyuyla İstanbul’un en güzel  ilçelerinden biri olan Çatalca’yı bu özellikleriyle geleceğe hazırlamak  için çalışmalara aynı hızla devam edeceğini belirtiyor.

    OKUL KAPALI OLMAMALI
    İlk toplantıyı Kızılcaali Mahallesinde gerçekleştiren Başkan Kara, Örcünlü Mahallesi ile devam ettiği halk buluşmalarında taşıma oy kurnazlığı ile belediye başkanlığını almak isteyenlere Çatalcalıların gereken cevabı vereceğini dile getirirken hırsızlıkla, hileyle seçim  kazanmaya çalışmanın ahlaksızlık olduğuna dikkat çekti. Kızılcaali Mahallesinde yaptığı konuşmaya,” Seçmen sayısı an itibariyle  190 olan nüfusu az, emekçisi çok mahallelerimizden Kızılcaali’de sizinle  beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Gösterdiğiniz yoğun ilgiden, sadece  Kızılcaali’miz değil çevre köylerden gelenlerle birlikte oldukça  kalabalık ve sıcak bir ortamda beraberiz. Hepinize ayrı ayrı  teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle başlayan Başkan Kara, “Türkiye’ye  örnek olacak MEVSİMLİK İŞÇİLER Projesini “  Kızılcaali’de  gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kızılcaali’de okulun kapalı olmasını da eleştiren Başkan Kara,”  Devletimiz bu mahallemizle maalesef ilgilenmiyor. Nicedir okulumuz  kapalı. Çocuklarımız taşımalı sistem ile eğitim alabiliyorlar. Burada  tek bir evladımız, öğrencimiz bile olsa buraya öğretmen verilmesi  gerekir. Maalesef verilmiyor. Mahallemizin İmar planı yok hala. Doğalgaz  da getirilmemiş devletimiz tarafından. Bu 5 senelik dönemde, Allah izin verirse eğitim, doğalgaz ve imar için çabalayacağız. Sesimiz çok yüksek  çıkacak. Bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

    “10 YIL İÇİNDE VATANDAŞIMIZIN DERDİNE DERMAN OLDUK”
    Kara, Önceliğimiz her zaman insan oldu. Önce insan diyerek yola çıktık. Bütün  insanlarımıza, kimseyi ayırt etmeden kim varsa eşit davranacağımıza söz  verdik, yine veriyoruz. Biz Belediye olarak bu 2 dönemde bunu başardık…  Belediyemizin kapısı, bizim ise gönlümüzün kapısı her zaman herkese  açık.  Randevuya falan gerek yok. Ne zaman isterseniz gelebilirsiniz.  İyi günlerde düğünlerde, nişanlarda; kötü günlerde cenazelerinizde hep birlikteyiz. İlçemizin huzuru için, refahı için hep birlikteyiz. 2009 yılında seçim vaatlerimizden en önemlilerinden biri “vatandaşımıza iş ve aş sağlamaktı”. Tabii bundan faydalanmayan vatandaşlarımızın pek  bilgisi yoktur. Vatandaşa iş bulmak hükümetin görevidir. Biz bizim görevimiz değildir demedik, 10 yılda 4236 tane vatandaşımızı etrafımızda  bulunan işyeri ve fabrikalara yerleştirdik. 4236 vatandaşımızın gözünün  yaşını dindirdik. İş olduk, aş olduk” ifadelerini kullandı.

    “BİZDEN ÖNCE ÇATALCAMIZIN KOLU KANADI KIRIKTI, İMARLARIMIZ KAPALIYDI”
    Kara yaptığı konuşmada, ‘Örcünlü Mahallemiz gibi diğer köylerimizde de imar yoktu. Bunun anlamı ne; Çocuğunuz evlenecek ev yapamıyorsunuz, kiralık zaten  ulamıyorsunuz. İmar sorunu çözmemizle beraber ilçemize 1000 tane konut yapıldı. 39  Mahallemizden imar planı olmayan köylerinden biri de maalesef Örcünlü Mahallemiz. Büyükşehir Örcünlü Mahallemiz ile ilgili plan çalışmalarını başlatmadığı  için müdahil olamıyoruz. Şu an 7 köyümüzde imar yok. Çatalca İstanbul’un en büyük ilçesi. İstanbul’un en büyük coğrafyası biziz. Belediye olarak en çok alanı temizleyen belediye biziz. 1115 km² alanda hizmet veriyor. Bir günde 4500 konteyner ayda 135 ton çöp  topluyoruz. Bizim kadar küçük bütçeli belediyeler bu işi kolay kolay başaramaz. Maalesef burada okulumuz yok o yüzden okullarda çocuklara verdiğimiz  seminerler hakkında bilgili değilsiniz. Ağaç yaşken eğilir.  Okullarımızda düzenli olarak seminerler düzenledik ve bununla kalmadık.  Bu 10 yıllık süreçte tam 15.525 vatandaşımızı kapı kapı dolaşarak  evlerinde bilgilendirdik’ dedi.

    “YEREL ÜRETİCİ BİZİM BAŞIMIZIN TACI”
    Cem Kara, ‘Yerel üreticimize, özellikle kadınlarımıza destek olmak amacıyla 45 adet satış standı yaptık ve bunu üreten vatandaşlarımıza hiçbir ücret talep etmeden verdik.  Talebi olan vatandaşlarımıza da hala vermeye devam etmekteyiz.  Köylerden yerel tohumları bulup bunları bu merkezde çoğaltacağız. İzzettin’de yerel tohum merkezini açmaya çabalıyoruz’ diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir