• Yakınlarını Büyükçekmece’ye seçmen olarak taşımış

    AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal’ın Başakşehir Belediyesi çalışanları, kendi yöneticisi olduğu vakfın üyeleri, Başakşehir Spor yöneticileri ve yakın çevresinden yüzlerce ismi, 31 Mart seçimleri öncesinde Büyükçekmece’de seçmen gösterdiği ortaya çıktı.

  • Türkiye’nin gündemine oturan Büyükçekmece’de yerel seçimlere yönelik “taşıma seçmen” iddiaları Mevlüt Uysal’a uzandı. Uysal, Başakşehir ve Fatih’ten Büyükçekmece’ye seçmen taşımış.

    Mevlüt Uysal zor durumda kaldı

    Büyükçekmece’deki seçimlere yönelik Uysal’ın yaptığı açıklamalar kamuoyunu tatmin etmedi. Ancak CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın isim ve adres vererek yaptığı “taşıma seçmen” kayıtları Mevlüt Uysal’ı zora soktu.

    Katıldığı televizyon programında Büyükçekmece’ye yönelik soruları da yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Mevlüt Uysal’ın Büyükçekmece’de yaptığı taşıma seçmen skandalını anlattı. Büyükçekmece’deki seçmen hareketliliğine ilişkin rakamlarla kamuoyunun zihninin bulandırılmaya çalışıldığını ileri süren İmamoğlu, Uysal’ın iddialarının ise doğru olmadığını iddia etti.

    Aynı adreste 11 kişi görünüyor

    CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, Mevlüt Uysal’ın Büyükçekmece’deki seçmen kaydına ilişkin iddialarına cevap verdi. Başakşehir ve Fatih’ten Büyükçekmece’ye oy kaydırıldığını ve Uysal’ın özel kalem müdürünün de aralarında bulunan bazı kişilerin kayıtlarının Büyükçekmece’ye getirildiğini ileri süren İmamoğlu şu açıklamayı yaptı; “Sayın Uysal, hayali seçmenden bahsediyor. Ben de iki tarihten size bahsedeceğim. 4 Ocak 2019’da seçmen kayıtları askıya çıkıyor. İtirazlar yapılıyor ve 18 Ocak 2019’da kesinleşiyor. Çok enteresan Büyükçekmece’ye seçmen kaydırma noktasında iki ilçenin aktif olduğunu tespit ediliyor. Bir tanesi Başakşehir. İkincisi Fatih. Biliyorsunuz Büyükçekmece adayı aynı zamanda bir önceki Başakşehir belediye başkanı. Masum olduğunu düşünelim. Bu süreçte özellikle 4 ismin Büyükçekmece’ye bağlı Kamiloba, Gümüş 1 sokakta no 12’de tam 11 kişi aynı adrese kayıt yapılıyor. Bu 11 kişi arasındaki dikkat çekici 4 kişi var. N.E, H.S, K.Ş, bu üçü aynı zamanda Büyükçekmece adayı Uysal’ın vakıf başkanlığı yaptığı vakıfın yönetim kurulu üyeleri, Başakşehir kulübünün yöneticileri, başkan yardımcısı. Artı Abdullah Yasin Durmuş, yine Uysal’ın özel kalem müdürü. Herhalde ev bulamamışlar 11’i de aynı eve taşınmış. Halbuki ben Kamiloba’yı bilirim çok boş ev var. Bana söyleselerdi onlara ev bulurdum.”

    “Büyükçekmece üzerinden İstanbul iptal ettirilmek isteniyor”

    CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da, Büyükçekmece’deki seçmen taşıma iddialarına yönelik bir açıklama yaptı;  “Büyükçekmece üzerinden İstanbul seçimlerinin iptali için algı yaratılıyor” diyen Karabat, “Büyükçekmece’de olan seçmen hareketlerinde dikkat çeken hareketler ve isimler söz konusu. “Mesela Büyükçekmece’ye Fatih’ten ve Başakşehir’den gelen seçmenler söz konusu. Bu seçmenler arasında AKP’ye yakın isimler var” dedi.

    Bu bilgiler rahatlıkla teyit edilebilir

    Karabat, “Seçmen listelerinin askıya çıktığı 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece seçmen listelerine N.E, H.S ve K.Ş gibi isimler eklendi. Bu isimler geçmişte Mevlüt Uysal’ın da yönetimin de yer aldığı Sıcak Yuva Vakfı’nın hala yönetiminde bulunan isimler. Bu isimler Mevlüt Uysal Başakşehir Belediye Başkanı iken biri belediye başkan yardımcısı, diğeri Başakşehir Spor Yönetim Kurulu Üyesi, diğeri de Fatih’te Kızılay Yönetim Kurulu üyesi. İsimlere internetten araştırıldığında rahatlıkla bu bilgi teyit edilebilir” mesajını paylaştı.

    Özgür Kartabat ayrıca, “Mevlüt Uysal’a bu kadar yakın olan isimler, ne hikmetse 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece’de aynı adrese taşınmışlar. Söz konusu adreste kayıtlı 11 seçmen görünüyor! Birisi Bakırköy’den, biri Başakşehir’den diğeri de Fatih’ten gelmiş görünüyor” ifadelerini kullandı.

    “Uysal, zihinleri karıştırmaya çalışıyor”

    CHP milletvekili “Bizlerin seçmen hareketlerini takip etmeyeceğimizi düşünmüş olacaklar ki aynı adrese böylesi isimleri yığmakta sakınca görmemişler. ‘Kişi, kendinden bilir işi’ diye bir söz var, CHP’yi seçmen taşımakla itham edenlerin neden bu kadar gürültü çıkardıkları daha iyi anlaşılıyor” diye de konuştu.

    AK Parti adayı Mevlüt Uysal’ın kendisine yakın yüzlerce ismi Büyükçekmece’de seçmen olarak kaydettirdiği ileri sürülüyor. Uysal, Büyükçekmece’de 20-25 bin seçmen hareketi olduğunu iddia ederek zihinleri karıştırmaya çalışıyor.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir