• Yeni Celp Dönemleri – Askerlik Bilgi Sitesi

  • Asker yükümlüleri katılacağı celp döneminin hangisi olduğunu veya asker alma sevk işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda tereddüte düşebilecekleri durumlar olabiliyor. Bu konuda ücretsiz olarak askerlik bilgi paylaşım sitesi sloganıyla kurulmuş olan www.askersitesi.net adresi, asker adayları için aydınlatıcı bir platform olarak kullanıcılarına hizmet sunuyor. Özellikle hemen iş hayatına atılıp hayatını kurmak isteyenlerin çokça soruduğu soru olan askerlik tecil bozdurma konusunda adreste belirtilen adımları uygulayarak sülüs alma, askerlik muayenesi aşamasını öğrenme ve diğer tecil – sevk işlemleriniz konusunda yardım alabilirsiniz.

    Yeni askerlik yasasına göre yedek subaylığın yanına yedek astsubay kadrosu da eklenmiş durumda. Tek tip askerlik çıktığı için askere gidecek yükümlülerin kafasında bazı soru işaretleri meydana gelmekte. Özellikle 19 yaşına yaklaşan her Türk erkeğinin kafasında artık askere ne zaman gideceğim sorusu gelmekte. Yaş ve gün hesabına göre hangi celp döneminde askere katılacağınızı askersitesi.net adresindeki makalelerden veya makale altındaki bilgi – yorumlama kısımlarından soru sorabilirsiniz.

    Tüm bunların yanı sıra sözleşmeli askerlerin tayin ve özlük hakkı durumları, yer değiştirme ve illere göre asker maaşlarını, yedek subay maaşlarını, yedek astsubay maaşları ve askere alınmadaki subay boy kilo şartlarını öğrenebilirsiniz.

    Aynı zamanda askere gitmek isteyen yükümlülerden ameliyat olanlar, göz – kilo sorunu yaşayıp kilo fazlalığından asker muafiyeti – kilo azlığından asker muafiyeti konusunu merak edenler site yönetimine soru sorarak boy kilo tablosunda kendi durumlarını öğrenebilirler.

    Yeni sistem askerlik uygulaması 2019 un 2. yarısında uygulandığı için askere gidecek olan adaylar 2020 celp dönemleri ne zaman; askere giderken ne malzemeleri götüreceğim, askerde yasak olan eşyalar nelerdir, askere giderken saç kestirmek zorulu mu aşı olmak gerekiyor mu gibi soruların yanıtlarını da yine www.askersitesi.net adresinden öğrenebilirsiniz.

    Askerlik bilgi paylaşım sitesi üzerinden yorum yapabilir e devlet askerlik işlemleri hakkında merak ettiğiniz konuları web sitesi üzerinden soru olarak sorabilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir