• Yeni partiyle ilgili AK Parti’li eski vekilden flaş açıklama

    Eski AKP'li bakan Ertuğrul Günay, parti kuracağı söylenen Ali Babacan'ın yaptığı toplantılara zaman zaman katıldığını söyledi. Günay, "Ali Babacan 5'li kurulun sözcüsü olacak" dedi.

  • Türkiye’nin yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gittiği 31 Mart seçimleri öncesinde ortaya atılan “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu parti kuruyor” iddiası konuşulmaya devam ediyor.

    Ali Babacan’ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la 23 Haziran öncesinde bir araya geldiği ve Babacan’ın AKP’nin kurucuları arasından ayrılmak istediği belirtilirken, Erdoğan’a bir ‘deklerasyon mektubu’ bıraktığı da ileri sürüldü.

    Babacan’ın çalışmalarına hız verdiği yeni hareketin toplantılarına zaman zaman katıldığını belirten Günay Artı Gerçek’ten Can Bursalı’ya konuştu.

    Artı Gerçek’teki habere göre hareketin bir kadro hareketi olacağının altını çizen Günay, “Ali Babacan 5’li kurulun sözcüsü olacak” iddiasını da doğruladı.

    Yurt dışında yaşayan birçok bilim insanına davette bulunulduğuna da değinen Günay, siyasetin farklı kulvarlarından ve toplumun her kesiminden isimlerle de bir araya geldiklerini ifade etti. Günay, “İYİ Parti gibi yalnızca bir partinin içinden çıkıp yola devam etmek gibi bir düşünce doğru değil. Herkesle istişare yapılıyor” diye konuştu.

    Günay ayrıca yeni hareketin en geç yeni yıla kadar yola çıkması gerektiğini ifade etti.

    5’li kurul iddiası

    AKP’de yönetimin ve politikaların belirlenmesinin tek kişinin iradesinde olmasına eleştirel yaklaşan ve kurulacağı iddia edilen partinin 5’li bir komisyon aracılığıyla ile yönetileceği ifade ediliyor.

    5’li kurul olarak da adlandırılan komisyonda Abdullah Gül, Beşir Atalay, Fehmi Koru, Sadullah Ergin ve Haşim Kılıç’ın olacağı konuşuluyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir