• YEREL YÖNETİMLER BULUŞUYOR

    Büyükçekmece 1. Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi, Büyükçekmece Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin işbirliği ile 14-15 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜYAP Palas’ta gerçekleşecek.

  • “Belediyelerin Geleceği ve Yeni Yaklaşımlar”

    Bugüne kadar en fazla akademik bildiri gönderilme özelliği de taşıyan kongrenin ana teması “Belediyelerin Geleceği ve Yeni Yaklaşımlar” olarak belirlendi.    Kongreye, Türkiye’den yurtdışından çok sayıda akademisyen ve yerel yönetim uzmanı katılırken açılış konuşmaları Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Agni Vlavianos Arvanitis ve Prof. Dr. Mahmut Güler tarafından yapılacak.

    Yurtiçi ve dışında konunun uzmanları katılacak

    İki gün sürecek olan Büyükçekmece 1. Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi’ne kentleri türlü açılardan ele alan gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından farklı disiplinlerde uzman bilim insanları, yerel yönetimlerde deneyim sahibi olan yöneticiler, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılacak. Yerel yönetimler alanındaki değişim ve dönüşüm süreçlerinin disiplinlerarası çalışmalarla ortaya konması, uygulama örnekleri yardımıyla sistemin aksayan yönlerinin ve başarılı yönlerinin saptanması ve geleceğe yönelik farklı modellerin geliştirilmesinin olanaklarının tartışılacağı kongrenin konu başlıkları ise şu şekilde belirlendi:

    1)    Yerel Demokrasi ve Katılım

    2)    Sosyal Belediyecilik

    3)    Mekansal Planlama ve Kentsel Dönüşüm

    4)    Büyükşehir Belediye Yönetimlerinin Sorunları ve Geleceği

    5)    Halk Sağlığı ve Belediyeler

    6)    Kent ve Ekoloji

    7)    Uluslararası Göç ve Kentler

    8)    Kent, Kültür, Kimlik ve Sanat

    9)    Teknoloji Kullanımı ve Belediyeler

    10)  Yerel Kalkınma ve Belediyeler

    11)  Yerel Yönetimler Maliyesi

    12)  Ulaşımda Belediyenin Rolü

    13)  Afet Yönetimi ve Belediyeler

    14)  Yerel ve Küresel Ölçeklerde İyi Uygulama Örnekleri

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir